Egyéb kategória

Villámgyors változatban: ricottás lepénykék mindenkorra, egészségesen

Imádnivalóan egyszerű és finom, percek alatt elkészül, tele van fehérjével, laktató, és igazi S.O.S. megoldás, legyen szó gyors reggeliről, villámebédről, de könnyű vacsorának is isteni. Nevezhetjük sós mini palacsintának is, de alig van benne liszt, omlós, szaftos, isteni finom.

vous - 2018.04.12.
Villámgyors változatban: ricottás lepénykék mindenkorra, egészségesen

A ricotta nálunk még viszonylag ritkábban használt alapanyag, sokan a túróval rokonítják vagy próbálják meg helyettesíteni, ami sok esetben működik is, mert hasonlóak állagban és ízben, de míg a túró közvetlenül a tejből készül, addig a ricotta a tejsavóból, így sijjal finomabb szemcséjű, semlegesebb, szelídebb ízű sovány tejtermék.

Itthon is gyártják, egyáltalán nem úri huncutság, kiadós és nagyon egészséges, és valamikor nálunk is ismert és kedvelt alapanyag volt – orda néven.

Ez a ricottás lepényke krémesebb és soványabb túróval is készülhet, de sokkal lágyabb és puhább lesz ricottával. Igazi adu ász recept, bármikor percek alatt ellenállhatatlanul finom és egészséges, alakbarát fogást kerekíthetünk vele. A tésztát gazdagíthatjuk finomra vágott zöldfűszerekkel, a végén a tetejére olvaszthatunk még némi sajtot, de egy kis salátával és fűszeres joghurttal, tejföllel az alapváltozat is fantasztikus.

A cikk folytatását keressétek a Cookta oldalán!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek