Egyéb kategória

Ezekre figyeljetek, ha az erkélyen tartanátok fűszernövényeket!

A házi fűszernövény-termesztés előnyeit nem csak azok élvezhetik, akik kertes házban élnek. Ha társasházi vagy panellakásban lakunk, és van egy kis balkonunk – sőt, igazából még akár az ablakpárkány is elegendő –, akkor is gondozhatunk egy kis fűszerkertet. Íme néhány tipp hozzá!

vous - 2018.04.01.
Ezekre figyeljetek, ha az erkélyen tartanátok fűszernövényeket!

A NÉBIH Ételt csak okosan című blogján összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a fűszernövények otthoni termesztéséhez.

Ehhez a teraszunk egy kevésbé forgalmas, napos vagy félárnyékos sarkára lesz csupán szükségünk. Első lépésként érdemes elgondolkodni azon, hogy milyen növényekre is lesz szükségünk a főzéshez. Ha inkább a paradicsomos, olaszos konyhát szeretnénk képviselni, akkor bazsalikomra, oregánóra, rozmaringra vagy esetleg tárkonyra lesz szükségünk. Amennyiben a húsételek dominálnak az étrendünkben, akkor érdemes borsfüvet, kakukkfüvet, metélőhagymát, oregánót nevelnünk. Ha édességet, esetleg frissítő vagy gyógyító italokat szeretnénk készíteni, ahhoz a citromfüvet és a mentát, míg a zöldségek, különböző saláták ízesítéséhez a bazsalikomot, kaprot, metélőhagymát és a lestyánt ajánljuk kombinálni a balkonunkon.

Forrás:
Unsplash

A különböző fűszernövények magjai könnyen beszerezhetők gazdaboltokban, a palántákat pedig elsősorban kertészeti árudákban lelhetjük fel. A növényeket tápanyagban gazdag, közepesen kötött virágföldbe ültessük. Az egyes egyedeket külön-külön cserépedényben neveljük, így a terjedő tövűek nem nyomják el a kisebbeket.

A nagyobbra növő fűszernövényeket, mint a lestyán, tárkony vagy a rozmaring, nagyobb edényekbe ültessük, és helyezzük a kisebbre növő növény mögé. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.