Abban valószínűleg mindenki egyetért, hogy a házi paradicsomszósznál jobb nemigen akad, de azért nem mindig van időnk pepecselni vele, ráadásul a szósz lelke a zamatos szabadföldi paradicsom, amihez az év nagy részében nemigen jutunk. Marad a konzerv paradicsom, amit viszont nagyon jól fel lehet javítani!
Készen is kapható mindenféle paradicsomszósz, fűszerekkel ízesített és hangzatos nevű üveges és dobozos változat, ami konyhakész és azonnal használható pizzához, tésztához, lasagnéra vagy paradicsomos húsgombóchoz. Ezek árban irreálisan drágák, így sokkal jobban járunk, ha a natúr konzerv paradicsomot választjuk, és mi magunk turbózzuk paradicsomszósszá.
Tippek, hogyan vásároljatok zöldségeket úgy, hogy még időt, energiát és pénzt is spóroljatok
Drágultak az élelmiszerek, a zöldség különösen. Ehhez hasonló mondatokat sokszor hallhattunk anno Lenke nénitől is a Szomszédokban, de sajnos hiába telt el 20–30 év, az árnövekedés mit sem változott. A fizetések maradnak, az árak pedig csak nőnek és nőnek. Ez persze kiküszöbölhetetlen, de ha szeretnétek valamicskét spórolni a havi kajabüdzsén, adok pár tippet, amelyeket érdemes megfogadnotok.
A cikk folytatását ide kattintva olvashatjátok.
Pürésített vagy hámozott egész paradicsomot konzerves, üveges és papírdobozos formában is találhatunk a boltok polcain, ezek többnyire tartósítószer nélkül készülnek, legfeljebb egy kis citromsavat adnak hozzá, hogy a paradicsom oxidálódjon, és megőrizze szép, élénk színét.
Érett, zamatos, szabadföldi paradicsomból készülnek, ami nyersen ugyan nagyon édes, de a hőkezeléstől előjön a savassága, ezért mindenképpen érdemes szelídíteni ezen
– a fűszerezés mellett.
A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!