Egyéb kategória

A szendvicsünk is szennyezheti a környezetet!

Bár furcsán hangozhat, hogy egy szendvicsnek szénlábnyoma legyen, kutatók szerint vannak olyanok, amelyek több kilométernyi kocsiút szén-dioxid kibocsájtásának felelnek meg. Egy kutatás szerint a legkörnyezetszennyezőbb változat az, amelyben tojás, kolbász és szalonna is van.

vous - 2018.03.20.
A szendvicsünk is szennyezheti a környezetet!

Bár elég szokatlanul hangzik, kutatók megtalálhatták a leginkább környezetszennyező szendvicset: az élelmiszer tojást, szalonnát és kolbászt is tartalmaz, és annyi szén-dioxidot termelünk az elkészítésével, amennyit egy átlagos fogyasztású autó 19 kilométeres út alatt bocsájt ki magából. A Journal of Sustainable Production and Consumption tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint egy ilyen szendvics alapanyagainak létrehozása összesen 1441 gramm szén-dioxid kibocsájtását jelenti.

A kutatók 40 szendvicsfajtát vizsgáltak meg, az otthon készítettektől kezdve a bolti, előre csomagolt változatokig. A leginkább környezetszennyező természetesen az utóbbi kategóriából került ki.

Forrás:
Depositphotos

Hogy mi a megoldás? A választ keressétek a ide kattintva a Fyouture oldalán

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.