Egyéb kategória

A szendvicsünk is szennyezheti a környezetet!

Bár furcsán hangozhat, hogy egy szendvicsnek szénlábnyoma legyen, kutatók szerint vannak olyanok, amelyek több kilométernyi kocsiút szén-dioxid kibocsájtásának felelnek meg. Egy kutatás szerint a legkörnyezetszennyezőbb változat az, amelyben tojás, kolbász és szalonna is van.

vous - 2018.03.20.
A szendvicsünk is szennyezheti a környezetet!

Bár elég szokatlanul hangzik, kutatók megtalálhatták a leginkább környezetszennyező szendvicset: az élelmiszer tojást, szalonnát és kolbászt is tartalmaz, és annyi szén-dioxidot termelünk az elkészítésével, amennyit egy átlagos fogyasztású autó 19 kilométeres út alatt bocsájt ki magából. A Journal of Sustainable Production and Consumption tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint egy ilyen szendvics alapanyagainak létrehozása összesen 1441 gramm szén-dioxid kibocsájtását jelenti.

A kutatók 40 szendvicsfajtát vizsgáltak meg, az otthon készítettektől kezdve a bolti, előre csomagolt változatokig. A leginkább környezetszennyező természetesen az utóbbi kategóriából került ki.

Forrás:
Depositphotos

Hogy mi a megoldás? A választ keressétek a ide kattintva a Fyouture oldalán

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.