Egyéb kategória

Egytől egyig szerelem – 10 tavaszi táska 10 magyar tervezőtől

Ha a tavaszi gardróbfrissítés nálatok csak arról szól, hogy szívesen vásárolnátok egy új táskát, akkor a legjobb helyre kattintottatok. Olyan magyar tervezőket gyűjtöttünk össze, akiknek a termékeiért rajongunk. Azt gondoljuk, inkább őket támogatjuk, mint a fast fashion márkákat, hiszen soha nem támad fel a magyar divat, ha nem a magyar divatra költünk vásárlóként. A következő 10 tervezőn kívül is sok-sok alkotó készít táskákat, keressétek őket a dizájnerpiacokon, kutakodjatok a Facebookon és az Instagramon. Szeressétek és támogassátok a hazait!

vous - 2018.03.18.
Egytől egyig szerelem – 10 tavaszi táska 10 magyar tervezőtől
kabát tavasz Eszka

10 tavaszi kabát 10 magyar tervezőtől

Mielőtt elcsábulnátok, hogy a tavaszi kabátotokat egy újabb fast fashion cégnél vásároljátok meg, spóroljatok inkább még egy hónapot, és vásároljatok magyar tervezőknél. Nemcsak egyedibb lesz a kabátotok, hanem sok esetben a magyar munkaerőt, a magyar divatot is támogatjátok. Arról nem is beszélve, hogy ezek a darabok sokkal tovább is bírják. Itt >>> megmutatjuk a mi kedvenceinket.

1. Ha kalandor, akkor Ykra

Ha szeretitek a retrót, amely valamikor a rendszerváltás előtti időkre repít bennünket vissza. Ha nagyon halvány emlékeitek vannak a régi SZOT-üdülőkről, utaztatok még Trabanttal, vagy tudjátok, milyen ízű a télifagyi vagy az utasellátó szelet, akkor az Ykra táskáit is imádni fogjátok.

Objektum doboz

ykra

„Egy belvárosi kocsma pincéjéből indultunk, sörösrekeszek között varrtam az első modelleket”

Van egy táska. Egy hátizsák, ami nekem nagyon tetszik. Valahányszor meglátok egyet valakin, kicsit mindig jobb kedvem lesz. Nemcsak azért, mert vidám, életigenlő darabokról van szó – hanem azért is, mert ez a bizonyos táska magyar, és jó látni, ahogy egyre népszerűbbé válik valami, ami innen indult. Már biztos kitaláltátok: az YKRA hátizsákokról van szó. Interjú >>> a márka alapítójával, Lakatos Balázzsal.

2. Ha variálható, akkor Vengru

A Vengruban az a jó, hogy a márka csak az alapokat adja, de a táskáitokat ti magatok tervezhetitek meg. Így biztosan egyedi darabok születnek, amelyek nem jönnek szembe veletek az utcán. Így biztosan nem unod meg a kedvenc táskádat, hiszen ha változtatni szeretnél, csak rendelsz egy új elemet, és máris teljesen megváltozik az addigi táskád külleme. Mi nagyon szeretjük ezt a fajta praktikus és hosszútávú gondolkodást, nem véletlenül került a kedvenceink közé a Vengru. 

Objektum doboz

3. Ha cserfes-csajos, akkor Nini Molnar

Molnár Nini táskái nagyon csajosak, ugyanakkor van bennük egy hatalmas adag játékosság, egy szexi kacsintás, egy kis flört, cserfesség. Nem véletlen, hogy ennyire képesek vagyunk elcsábulni, amikor csak rájuk nézünk.

Objektum doboz

molnar nini

Modellként kezdte a pályáját, ma már táskatervezéssel érvényesül a divatszakmában

Molnár Nini modellként lett ismert a divatszakmában, ma mégis inkább táskatervezőként emlegetik. Mindössze másfél éve indította el a vállalkozását, de azt ő maga sem gondolta volna, hogy a márkája ilyen hamar berobban majd a köztudatba. Legnépszerűbb darabja, a Pombag egy csapásra a bloggerek és a fashionisták kedvence lett – innen pedig nem volt megállás. 2017-ben az év kiegészítőtervezőjének választották a Glamour Women Of The Year gálán, mi pedig az akkor nyílt showroomjában beszélgettünk vele.

4. Ha klasszikus, akkor Enihorn

Ha olyan táskát kerestek, amelyik sosem megy ki a divatból, válasszatok fekete helyett sötétkék színű darabot. Ez tényleg mindennel passzol, és sokkal jobban beépíthető a ruhatárba, mint a fekete. Figyeljetek arra, hogy a varrások legyenek ugyanolyan színűek, mint a táska, a fémalkatrészek, pedig a színtípusotoknak megfelelően arany vagy ezüst színűek. Az Enihorn táskák között találtunk több olyan táskát is, amelyek megfelelnek ezeknek a kritériumoknak.

Objektum doboz

5. Ha átlátszó, akkor Müskinn

Nincs mentségünk, az átlátszó táska hatalmas kedvencünk, ráadásul most nagyon divatos is. Korábban itt írtunk erről a darabról.

Objektum doboz

müskinn

Táskák, amelyek azt hirdetik: mutasd meg, ki vagy, mutasd meg, mid van, és ne érdekeljen mások véleménye!

Egyre több olyan tervező, tervezőcsoport működik Magyarországon, akiknek nagyon fontos a fenntarthatóság, a tudatosság, az etikus elvek mentén történő tervezés. A müskinn egy három tagból álló fiatal csapat, amely táskákat és kiegészítőket tervez – legújabb kollekciójukban 90%-ban magyar alapanyagokat használnak fel. Ide kattintva >>> olvashatjátok a folytatást.

6. Ha valami új, akkor Fonott

A Fonott csapata ráérzett arra, mennyire fontos a gyökereinkhez való visszatalálás, amelyben a divatnak hatalmas szerepe lehet. Fogták magukat, és a piacozós kosarat nagyvárosi környezetbe emelték, ettől az egész nagyon sikkes, különleges lett. Persze, ehhez hozzájárul az is, hogy a fonott táskának 2017-ben hatalmas szerep jutott a hétköznapok kifutóján, az utcákon. Szerintünk a fonott táskák népszerűsége idén sem csökken majd, ideje beszerezni egyet, ha még nem tettétek.

Objektum doboz

7. Ha környezettudatos, akkor Aware by Printa

A Printa egy olyan kreatív műhely, ahol nagyon sokféle tevékenység folyik. Többek között itt születik az Aware by Printa márka, amelyről elsőre senki nem mondaná meg, hogy újrahasznosított alapanyagokkal dolgozik. Régi bőrkabátokból, bőrtáskákból, bőrövekből születnek nagyon menő darabok, amelyek különlegessége, hogy minden részük komposztálható vagy újrahasznosítható. Nincs bennük fémalkatrész, cipzár, kapocs, ezeket csomózások, fagombok helyettesítik.

Objektum doboz

Majoros Zita Printa

Először a karrierjét tervezte újra, aztán mások leselejtezett ruháit

Majoros Zita egész élete az újratervezés körül forog. A Printa ötletgazdájának karrierje akkor indult be igazán, amikor egy kirúgás miatt át kellett gondolnia addigi karrierjét. Sikeres vállalkozásában újrahasznosított anyagokból tervez ruhát – nem kis sikerrel. Saját elmondása szerint folyamatosan azon jár az esze, hogy miként kelhetne új életre valami, ami az addigi funkcióját már nem tudja többé betölteni. Az interjút ide kattintva>>> olvashatjátok el.

8. Ha újrahasznosított, akkor Maminvent

Kapócs Éva nem kizárólag újrahasznosított táskákat készít, de szerintünk ezek a legszebb darabjai. A négygyermekes szuperanyuka az alapanyagok beszerzésétől a postázásig egymaga látja el a márka körüli teendőket. Le a kalappal!

Objektum doboz

9. Ha rózsaszín, akkor Zoe Phobic

Egyszerűen érzi, mit szeretnénk, mire van szükségünk, miért rajongunk. Szimon Ágnes Nóra, a Zoe Phobic táskák megálmodója pontosan tudja, milyen táskára vágynak a huszonéves nők, és meg is valósítja ezeket. Ráadásul egy-egy szuperszép darabért nem is kell túl mélyen a zsebünkbe nyúlnunk. A mi nagy kedvencünk természetesen a majdnem VOUS-rózsaszín clutch.

Objektum doboz

Szimon Ágnes Nóra Zoe Phobic

„Talán a divat az egyetlen téma, amiről nem szeretek beszélgetni” – interjú Ágóval, a Zoe Phobic tervezőjével

Néhány hónappal ezelőtt beleszerettem egy táskába, kezdetben a darab nevére (NORA) lettem figyelmes, majd jobban megismertem a Zoe Phobic márkát. Megrendeltem, megvettem, és kezdetét vette a szerelmünk. Megnyugodtam, hogy ez nem fog szembejönni egykönnyen az utcán, majd pár hétre rá már több VOUS-lány is ilyennel járt. A Zoe Phobic-őrület azóta sem csillapodott, sőt! Ismerjétek meg Szimon Ágnes Nóra márkáját!

10. Ha praktikus, akkor Lilla Sellei Bags

Séllei Lilla újságíró, a VOUS egykori szerzője (a cikkeit ide kattintva olvashatjátok el), emellett szuperkreatív anyuka, a Pocket Trailer kismotorcipelő heveder kitalálója és a Lilla Sellei Bags táskák megálmodója. Vízálló anyagból is készült táskái és övtáskái nemcsak a magyar mamik nagy kedvencei, bármely életkorban, gyerekkel vagy gyerek nélkül is rajonganak érte a nők.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek