Egyéb kategória

Borscs, az egytálételnek is tökéletes gazdag leves

Tartalmas, csupa zöldség leves a borscs, amiben a legjellegzetesebb mély, bíbor színe, amit a céklának köszönhet. Rengeteg változata van, kiadós, laktató, és tökéletes a tél végi zöldségkínálathoz.

vous - 2018.03.11.
Borscs, az egytálételnek is tökéletes gazdag leves

Nálunk valamiért nem túlzottan ismert és népszerű ez az orosz, ukrán és lengyel konyhában is kedvelt borscs, feltehetőleg pont a lényege, a cékla miatt, ami minden belevalóját megfesti, pedig nagyon harmonikus, telt ízű fogás, ami húsos változatban készítve kiadós, komplett egytálételnek is beillik.

Csupa gyökérzöldség van benne, a cékla mellett répa, zeller, krumpli, valamint gyakran kerül bele még káposzta is valamilyen formában, akár nyers, akár savanyított változatban.

A sűrű, gazdag zöldséges leves leggyakrabban hússal készül, ami lehet marhahús vagy sertés is, ha az előbbit használjuk, jóval hosszabb főzési idővel kell számolnunk, hogy kellően megpuhuljon, kockára vágott sertéscombbal hamarabb elkészül, nem nehéz, de igazán bőséges és laktató.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek