Egyéb kategória

Kubai kedvenc: ez a cubano, a húsimádók kedvenc szendvicse

Az egyik legkomolyabb street food fogás Amerikában az úgynevezett Cubano Sandwich, ami valamilyen furcsa okból nálunk nem hogy nem terjedt el, de szinte teljességgel ismeretlen. Pedig imádnivaló, tele szaftos hússal, sajttal, mustárral és uborkával... Partiételnek, de maradékmentőnek is remek!

vous - 2018.03.03.
Kubai kedvenc: ez a cubano, a húsimádók kedvenc szendvicse

A gazdag húsos szendvics eredetét nehéz pontosan felfejteni, de nem mai találmány: valamikor az 1800-as évek végén született Floridában, és az oda betelepülő kubai vendégmunkások kedvenceiből készült.

Annyira tökéletes, hogy hamar elképesztően népszerűvé vált, és a kubai név rajta ragadt, sőt ma már ikonikus ételnek számít a Cubano Sandwich.

Tipikus street food fogás, ami gyorsan összeállítható és frissen tálalható, viszont az előkészítése elég pepecselős, mert a benne rejlő finom és szaftos hús hosszú pácolást és sütést igényel.

Mindenképpen érdemes otthon is kipróbálni, a legjobb úgy elkészíteni, hogy a pácolt húsból egy nagyobb adagot sütünk, és maradékból másnap elkészítjük ezeket a húsimádó szendvicseket, amikhez a kenyér – elsősorban bagett – mellett sonka, érett sajt, mustár és csemege uborka dukál, sőt néha még szalámi is kerül bele, a szendvics mellé pedig sült krumpli vagy csipsz is dukál, mint a hamburgerhez…

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek