Nemcsak vegetáriánusoknak, de vegán étrendet követőknek is ideális, fehérjében gazdag, alakbarát és kiadós, mindenmentes fogás ez az indiai ihletésű vöröslencsés egytálétel. Egy sűrű leves és egy krémes főzelék közé sorolható valahol félúton, nagyon izgalmasan fűszeres - egyszerre csípős a csilitől és lágy a kókuszkrémtől.
Nagyon szeretjük a vöröslencsét, mert a fehérjedús hüvelyesek közül ez fő meg a leggyorsabban, és a dietetikusok szerint ez a legkönnyebben emészthető is, nem fúj fel, rengeteg rost van benne, ami jótékonyan eltelít, és nagyon jól fűszerezhető, gyakorlatilag bármilyen ízvilágra hangolható.
Most egy kókuszkrémes, csilis, fűszeres bázissal készült, amiben az a jó, hogy nem csak ebben a receptben működik, hanem akár más főtt hüvelyessel, párolt vagy sült zöldséggel, de akár előre lepirított csirkemellel is, egyszerűen csak össze kell forgatni és forralni vele.
A szósz lényege, hogy hagymát és fokhagymát sokféle fűszerrel és ízlés szerint kevés vagy épp jó sok csilivel egy kevés olajon összepirítunk, majd párolunk, végül selymes kókuszkrémmel felöntve összeforraljuk.
A kókuszkrém sűrűbb a kókusztejnél, jóval zsírszegényebb, mint a kókusztejszín, és tökéletesen sima textúrájú, ami nagyon kellemesen lággyá teszi az ételt.
A cikk itt még nem ért véget a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!