Egyéb kategória

Ötféle halogató embertípus létezik – Ti melyikhez tartoztok?

A halogatás az egyik legalattomosabb emberi tulajdonság, még akkor is alá tudja ásni a munkavégzésünket, ha egyébként képesek vagyunk arra, hogy elvégezzünk mindent. Ahhoz, hogy be tudjuk fejezni a halogatást, muszáj azonosítanunk, hogy az öt közül melyik halogató típushoz tartozunk!

vous - 2018.02.15.
Ötféle halogató embertípus létezik – Ti melyikhez tartoztok?

A perfekcionista

A perfekcionista típus mindig a megfelelő, tökéletes pillanatra vár, ami persze soha nem jön el – így csak folyamatos halogatás a dolog vége. Soha nincs kész semmi, és nincs leadva a feladat, mert soha nem tökéletes. A perfekcionista belekerül egy folyamatos javítgatási és tökéletesítgetési körbe, aminek nem látja a végét.

Forrás:
Unsplash

A strucc

A strucc bedugja a fejét a homokba, és nem foglalkozik a stresszel, ami a munkával jár. Inkább halogat és halogat, persze közben érzi, hogy a fejére nő a feladat, de nem hajlandó valójában elkezdeni a tényleges munkát. Az álmaik általában csak álmok maradnak, hiszen a tervezgetésen kívül tovább nem jutnak.

Az önszabotőr

Az önszabotőr úgy gondolja, hogy ha nem tesz semmit, nem fognak rossz dolgok történni – nem fog hibázni, és nem derül ki, hogy alkalmatlan a feladatára. Nagyon keveset hibáznak, de nagyon kevés dolgot is érnek el a hozzáállásuk miatt.

A cikknek még koránt sincs vége, a folytatást keressétek a Ridikül oldalán

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.