Egy jóféle palacsintával sokmindenkit levehetünk a lábáról, no de egy csokis palacsintatortával egyszerűen mindenkit. Ha pedig csavarunk rajta egy kicsit, és nem a töltelék csokis, hanem maga a palacsinta, akkor ráadás elképesztően mutatós is lesz. Ha egy ilyen csodát beígérünk, a legrendetlenebb gyerek is makulátlan rendet vág, a legneveletlenebb pedig menten angyallá változik... Működik, érdemes kipróbálni!
Becsapós finomság, mert sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint egy tortát, mégis van annyira látványos, és biztosan sikerül, amennyiben van egy kis gyakorlatunk palacsintasütésben. A tésztába csempészett kakaó szerencsére nem változtatja meg a tészta tulajdonságait, nem kell másképp vagy jobban odafigyelve sütni a palacsintákat, csak a liszt egy részét váltja fel a cukormentes holland kakaópor. Ettől viszont nagyon intenzíven csokis illatú és aromájú lesz.
Akkor igazán mutatós, ha kontrasztos színű töltelék kerül bele – amúgy bármivel lehet rétegezni, amit csak szeretünk… Így most egy kis mascarponével stabilabbá tett vaníliás tejszínhab került bele, selymes, könnyű, krémes, és nagyon jól passzol a csokis ízhez.
A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!