Egyéb kategória

Nyugis tengerparti nyaralásra vágytok? Irány Kefaloniá!

Ha azt gondoljátok, Görögország elcsépelt úti cél, akkor valószínűleg nem ismeritek Kefaloniá szigetét. A mi szívünket már meghódította, itt az ideje, hogy ti is beleszeressetek.

vous - 2018.01.20.
Nyugis tengerparti nyaralásra vágytok? Irány Kefaloniá!
Objektum doboz

Objektum doboz

Corelli kapitány mandolinja. Ez volt az a film, amely nemcsak Penelope Cruzt és Christian Bale-t tette egy csapásra ismertté az egész világon, hanem Kefaloniá szigetét is. A filmet egy Sami nevezetű kisvárosban forgatták, ahol Corelli kapitánynak még szobra is van.

Objektum doboz

A Jón-szigetek legnagyobb tagjára akkor mindenki szeretett volna elutazni, de csodák csodája, a szigetet ma ismét békés, csendes úti célnak tartják, ahol nem a bulizásé vagy a városnézésé, hanem a PIHENÉSÉ a főszerep. Kivételt képez a sziget fővárosa, Argostoli.

Objektum doboz

Objektum doboz

A szigetet egy nagy mészkőhegység uralja, ezért számtalan cseppkőbarlang, víznyelő, barlangtó található erre. A legismertebb a Drogarati-barlang, amelynek „nagytermében” néha koncerteket is rendeznek.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

A tengerpart hol lustán elnyújtózik, hogy barátságos kis öblökben találkozik a turistákkal.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ha szeretnétek megismerni az igazi Görögországot, kíváncsiak vagytok a helyi ízekre, szokásokra, akkor Kefaloniá szigete lesz a megfelelő nyaralóhely számotokra.

Mire vártok? 🙂

takács nóra repülés telefon táska

„Mit vegyek fel és mit pakoljak el?!” – Az utazás legfontosabb alapszabályai

„Gyakorlat teszi a mestert” és „az ember a hibáiból tanul”. Ez a két bölcselet jutott eszembe először, amikor visszagondoltam arra, hogyan is kell profin nekivágni egy utazásnak, repülésnek. Eleinte elkövettem minden hibát: túl sok mindent vittem, aztán túl keveset, mára viszont pontosan tudom, mire van szükségem a fedélzeten, majd utána a nyaralás során.

Takács Nóra korábbi írását ide kattintva olvashatjátok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.