Egyéb kategória

Mince pie, az angolszász karácsony megkerülhetetlen sütije – imádni fogja mindenki!

Omlós tésztakosárka, benne aszalt gyümölcs, alma és fűszerek keveréke – ez a mince pie, a csodásan illatos sütemény. A legtöbb angolszász vidéken a töltelék készen is kapható, de persze az az igazi, ha házilag készül. Nem bonyolult egyáltalán, csak érdemes pihentetni 1-2 napot, mielőtt felhasználnánk.

vous - 2017.12.23.
Mince pie, az angolszász karácsony megkerülhetetlen sütije – imádni fogja mindenki!

A mince pie igazi klasszikus, valamikor hússal készült, a töltelékét a mai napig mincemeatnek hívják, ami vagdaltat vagy darált húst jelent szó szerinti fordításban. Mára már kikopott belőle a hús, és isteni finom és mutatós desszertté szelídült.

A fűszeres töltelékbe mindig kerül valamilyen citrushéj, alkohol, aszalt gyümölcs és alma, amitől igazán karácsonyi hangulatú lesz,

ráadásul a pitekosárkákat rendszerint a tésztából kiszúrt fenyővel, csillaggal, karácsonyi figurákkal díszítik.

cookta-5-klasszikus-angol-etel-amit-itthon-is-nagyon-kajalunk

5 klasszikus angol étel, amit itthon is nagyon kajálunk

Az angol konyha nem kifejezetten a népszerű és kifinomult fogásairól híres, de azért van jó néhány olyan, ami világklasszis, ráadásul hasonlítanak is egy kicsit a közkedvelt magyaros ételekre. Hunglish receptkedvencek következnek!

A mincemeat, vagyis a fűszeres-gyümölcsös töltelék egyébként magában is isteni, használhatjuk pulykamell töltelékeként, kínálhatjuk sült kacsamell vagy -comb mellé, de ha karácsonyi hangulatú reggelire vágyunk, akkor a zabkása vagy egy pohár joghurt is nagyon jól feldobható vele.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.