Egyéb kategória

Mince pie, az angolszász karácsony megkerülhetetlen sütije – imádni fogja mindenki!

Omlós tésztakosárka, benne aszalt gyümölcs, alma és fűszerek keveréke – ez a mince pie, a csodásan illatos sütemény. A legtöbb angolszász vidéken a töltelék készen is kapható, de persze az az igazi, ha házilag készül. Nem bonyolult egyáltalán, csak érdemes pihentetni 1-2 napot, mielőtt felhasználnánk.

vous - 2017.12.23.
Mince pie, az angolszász karácsony megkerülhetetlen sütije – imádni fogja mindenki!

A mince pie igazi klasszikus, valamikor hússal készült, a töltelékét a mai napig mincemeatnek hívják, ami vagdaltat vagy darált húst jelent szó szerinti fordításban. Mára már kikopott belőle a hús, és isteni finom és mutatós desszertté szelídült.

A fűszeres töltelékbe mindig kerül valamilyen citrushéj, alkohol, aszalt gyümölcs és alma, amitől igazán karácsonyi hangulatú lesz,

ráadásul a pitekosárkákat rendszerint a tésztából kiszúrt fenyővel, csillaggal, karácsonyi figurákkal díszítik.

cookta-5-klasszikus-angol-etel-amit-itthon-is-nagyon-kajalunk

5 klasszikus angol étel, amit itthon is nagyon kajálunk

Az angol konyha nem kifejezetten a népszerű és kifinomult fogásairól híres, de azért van jó néhány olyan, ami világklasszis, ráadásul hasonlítanak is egy kicsit a közkedvelt magyaros ételekre. Hunglish receptkedvencek következnek!

A mincemeat, vagyis a fűszeres-gyümölcsös töltelék egyébként magában is isteni, használhatjuk pulykamell töltelékeként, kínálhatjuk sült kacsamell vagy -comb mellé, de ha karácsonyi hangulatú reggelire vágyunk, akkor a zabkása vagy egy pohár joghurt is nagyon jól feldobható vele.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek