Egyéb kategória

Értelem és érzelem egy desszertben: imádni való csokikrém cukormentesen

Vannak, akik kényszerből, mások józan megfontolásból igyekeznek okosabban, tudatosabban táplálkozni, elhagyni a glutént, laktózt, cukrot az étrendjükből. Ez sokszor nem könnyű, de szerencsére vannak olyan szuper alapanyagok, amelyekből – egy kis kreativitással – kompromisszummentes finomságok készíthetők.

vous - 2017.12.16.
Értelem és érzelem egy desszertben: imádni való csokikrém cukormentesen

Csokimousse cukor, tejszín, vaj, tojás és csokoládé nélkül? Szerencsére egyre több recept bizonyítja, hogy lehetséges, amihez a legnépszerűbb alap az avokádó és a banán, de jó hír, hogy az édesburgonya is tökéletesen működik egy selymes, édes, kényeztető vegán csokikrémhez.

Nagyon sok rostot és értékes tápanyagot tartalmaz, jóval alacsonyabb a glikémiás indexe, mint a krumplinak, bővelkedik B1-, B2-, B6-, C- és E-vitaminban, valamint gazdag kalcium-, vas-, magnézium-, mangán-, kálium-, foszfor-, nátrium-, szelénforrás, de legfőbb értéke, hogy finom is.

nem-kell-hogy-a-nassolas-egyet-jelentsen-a-buntudattal-budapesti-cukraszdak-cukormentes-kinalattal-molnar-viola-anna1

Nem kell, hogy a nassolás egyet jelentsen a bűntudattal: budapesti cukrászdák cukormentes kínálattal

Szerintem élni tudni kell – és ebbe beletartozik az is, hogy tudni kell jókat enni. De mi a helyzet akkor, ha valaki egészségügyi okokból nem ehet bármit következmények nélkül? Szerencsére ebben az esetben sem kell lemondania az élvezetekről, csak tudnia kell, hová fordulhat, ha lelkiismeret-furdalás nélkül szeretne hódolni a kulináris élvezeteknek. Most olyan cukrászdákat gyűjtöttem nektek össze, ahol cukormentes sütemények közül (is) válogathattok.

A főtt és jól lecsöpögtetett batáta – vagy édesburgonya – pürésítve és fűszerezve főétel vagy köret is lehet, de édesre is hangolhatjuk, mint az alábbi csokikrémnél. Az édesítésről pépesített datolya, a selymességről pedig tahini, vagyis szezámmagpüré gondoskodik, ellenállhatatlanul finommá pedig kakaó, fahéj és vanília teszi.

Egy jó teljesítményű késes robotgéppel igazán könnyű, selymes, habos krémmé keverhetjük, és ha elsőre egy kicsit hígnak tűnik, ne aggódjunk, mert hűtés közben nyeri el a tökéletes állagot 2-3 óra pihentetés után.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Cookta.hu
Ajánlott cikkek