Egyéb kategória

Szupermutatós mézeskalács pillanatok alatt!

Mézeskalácsot sütnétek, de nincs meg a kézügyességetek, hogy kicsinosítsátok cukormázzal, vagy csak nincs kedvetek egyenként bíbelődni velük? Ezek ellenére jó lenne, ha valami dekoratív édességet kínálnátok a szeretteiteknek? Mutatok egy szuper ötletet, amivel gyorsan kidekorálhatjátok a mézeskalácsokat, és amivel sem az időtöket, sem az energiátokat, de még a pénztárcátokat sem fogjátok felemészteni!
vous - 2017.12.15.
Szupermutatós mézeskalács pillanatok alatt!
Mivel én sajnos egy ételallergia miatt nem ehetek mézeskalácsot, gyömbéres kekszet készítettem, de ezzel is kiválóan működik ez a technika, sőt, igazából szinte bármilyen kekszféleséggel elkészíthető.

Amire szükségetek lesz

Forrás: Vous

Elkészítése

  1. Az előre begyúrt tésztát tegyétek hűtőbe!
  2. Lisztezzétek le a nyújtódeszkát, és ha kellően lehűlt a tészta, nyújtsátok ki nagyjából fél centiméter vastagra!
  3. Fektessétek rá a csipkét, jól nyomjátok bele a tésztába a sodrófával, majd óvatosan, de egy hirtelen mozdulattal szedjétek le róla!
  4. Szúrjátok ki a tésztát a formákkal, majd tegyétek őket tepsibe, és a recept szerint – a sütési időnek megfelelően – süssétek készre!

 

Forrás: Vous

Forrás: Vous

Forrás: Vous

Forrás: Vous

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Utazás Jordániába
Világ
Utazás Jordániába
vous - 2024.02.13.
Jordánia mesés világ, a legtöbbeknek olyan legendás helyek jutnak róla eszébe mint Petra, Wadi Rum vagy éppen a Holt-tenger.

Otthon

Hogyan maradjon száraz az ágy?
Otthon
Hogyan maradjon száraz az ágy?
vous - 2024.02.13.
A különböző inkontinenciabetegségek a statisztikák szerint a népesség 6-7%-át érintik. A súlyosabb esetekben sajnos a dolog csak kezelhető, illetve szinten tartható, de nem gyógyítható. A vizelettartási képesség romlása által okozott kellemetlenségek elkerülése érdekében fejlesztették ki a különböző vízhatlan lepedőket és matracvédőket.