Egyéb kategória

Gluténérzékenyen is finomat? Simán! – Könyvajánló nem csak gluténérzékenyeknek

Kiss Dóri neve sokaknak ismerősen csenghet, hiszen évek óta – egészen pontosan betegségének diagnosztizálása óta – blogol, amivel sortársait szeretné támogatni. Lelket önteni beléjük és megosztani velük gluténmentes receptjeit, hogy amennyire csak lehet, megkönnyítse életüket. A Gluténmentes élet című blog sikere után végre kézbe vehetjük első, receptekkel teletűzdelt könyvét – ha gluténérzékenyek vagyunk, ha nem. Érdemes!

vous - 2017.11.30.
Gluténérzékenyen is finomat? Simán! – Könyvajánló nem csak gluténérzékenyeknek

Dóri 2012 augusztusában indította el blogját, ami itthon egészen addig hiánypótló volt a piacon. (Mára már több tízezer követővel rendelkezik.) Miután 2012 júliusában diagnosztizálták nála a gluténérzékenységet, örült volna, ha talál egy oldalt a témában: valakit, aki leírja tapasztalatait, aki recepteket oszt meg a sortársaival, aki vagy ami segít neki az életmódváltásban.

Mivel nem talált, eldöntötte, ő lesz ez az ember! Ő lesz az a lány, akihez sokan fordulhatnak, aki a blogon keresztül segít majd másoknak.

„Találj rá a kreativitásodra!” – Hogy minden napot öröm legyen megélni

„Találj rá a kreativitásodra!” – Hogy minden napot öröm legyen megélni

Ha egyre inkább szomjaztok a személyes élmények megélésére, hogy tartalmas időt tölthessetek a családdal, barátokkal, hogy több inspirációra leljetek, hogy legyen énidőtök, hogy befelé figyelhessetek, hogy visszanyúlhassatok a gyerekkorotokba, amikor még igazán értékeltétek az élet apró örömeit – még ha csak gesztenyét is gyűjtöttetek épp –, amikor megéltétek a flow-t, az igazi, természetes, örömteli pillanatokat, a következő könyvajánló nektek szól!

Dóri első könyvében a betegsége alatt eltöltött öt év tapasztalatait, a betegséggel folytatott küzdelem tanulságait osztja meg velünk:

 • segít abban, mit ehet az, aki ezzel a betegséggel küzd;
   
 • elmeséli, hogyan élte, illetve éli meg betegségét;
   
 • hogy napi szinten milyen nehézségekkel kellett, és kell mind a mai napig szembenéznie;
   
 • hogy hogyan reagál a környezet arra, ha valaki gluténérzékeny;
   
 • hogy mit tudnak erről a betegségről itthon;
   
 • hogy mennyire nehéz így házon kívül, étteremben, nyaraláson, strandon vagy bárhol máshol enni, és többek között azt is elárulja, hogy mi is az a keresztszennyeződés.

Forrás:
Vous – Életem gluténmentesen

A története és a hasznos információk mellett pedig 35 gondosan összeválogatott, hétköznapi és különleges alkalomra elkészíthető gluténmentes étel receptjét is megosztja az olvasókkal, amelyek egytől egyig lenyűgözőek, és akkor is elkészíthetőek, ha valaki nem gluténérzékeny. Én úgy gondolom, időközönként akkor is érdemes kicsit tehermentesíteni a szervezetet és néhanapján elhagyni a glutént az étrendünkből, ha az ember lánya alapvetően van olyan szerencsés, hogy nem szenved semmilyen étrendbeli érzékenységtől.

lisztmentes

Egy hét lisztmentes étkezés? Nem is olyan (l)ehetetlen!

Újabb egyhetes kihívás elé néztem, amikor a szerkesztőség tagjai megszavazták, hogy ne egyek lisztet egy teljes hétig! Elsőre nem is hangzik olyan vadul, nem igaz? Na de nem csak finomlisztet, semmilyen lisztet sem. Nektek mennyire lenne nehéz lemondani róluk? Semennyire? Akkor nem tudjátok, mibe vágnátok a fejszéteket – én hamar rádöbbentem.

De természetesen ez a könyv elsősorban a gluténérzékenyekhez szól, akik szuper tanácsokat kaphatnak arra, hogy akár ünnepről, akár egy nyári strandolós napról, vagy bármilyen átlagos hétköznapról legyen szó, mi az, amit gond nélkül elfogyaszthatnak. Számukra sincs lehetetlen! Hiszen ha otthon elkészítik ezeket a finomságokat, nem kell hogy végleg lemondjanak a kenyérről, bagettről, lángosról, mézeskalácsról, zserbóról vagy akár a pizzáról.

Forrás:
Vous – Életem gluténmentesen
Ajánlott cikkek