Egyéb kategória

Rúgjuk fenékbe a problémákat – de ne egyedül!

„Fájdalom – számtalan arcot öltve leselkedhet ránk, legtöbbször nem is sejtjük az érkezését. Nem kopogtat, nem kér engedélyt a belépéshez. És ha már az otthonunkban tartózkodik ez a hívatlan vendég, sokszor nem tudjuk, hogyan adjuk ki az útját. Ritkán mutatjuk be másoknak, inkább egymagunk szenvedünk. Gyötör minket, mégsem beszélünk szívesen róla, magunkra zárjuk az ajtót vele, remélve, hogy magától távozik” – kezdi írását Timi, aki a VOUS vendégszerzői felhívására jelentkezett. A következő sorokban Gerczuj Tímea cikkét olvashatjátok.

vous - 2017.12.03.
Rúgjuk fenékbe a problémákat – de ne egyedül!

A hívatlan vendég sosem távozik magától. Nekünk kell valahogyan a tudtára adnunk, hogy köszönjük szépen a látogatását, ebből is tanultunk valami újat, de most már inkább hagyjon magunkra. Egyedül nehezebb szembenéznünk vele.

Az örömünket, a boldogságunkat szívesen osztjuk meg barátainkkal, családtagjainkkal, a fájdalmunkat azonban sok esetben ugyanekkora lendülettel inkább magunkba zárjuk. Ne tegyük!

Amennyire kellemes érzéssel tölt el, ha világgá kiálthatjuk boldogságunkat, ugyanúgy megkönnyebbülést hoz az is, ha a fájdalmunkról beszélünk. Nem kell az egész világnak tudnia róla, elég, ha csak egy-két számunkra igazán fontos emberrel osztjuk meg. Higgyétek el, utólag biztosan nem fogjuk megbánni, hogy nem egyedül akartuk kitessékelni azt a bizonyos kéretlen vendéget.

szilánkok

Szilánkok a bőr és a szőnyeg alatt – Tényleg az az erős, aki titkolja, mit érez?

Üdvözöllek itt, az Összetört Szívek Titkos, szilánkokkal teli Birodalmában, ahol mindenkinek van valami fájdalma, valami vesztesége, valamije, amit talán sosem fog tudni feldolgozni, elengedni, de megtanult vele együtt élni, mint egy befelé fejlődött, szúró csontkinövéssel. Itt, ahol mégis mindenki erősnek mutatja magát. Ahol mindenkinél csak a szőnyeg alatt lakik bánat és sérelem, miközben darabokra tört szívük szilánkjai szanaszét sebzik a lelküket, és emésztik fel idővel testüket is. A folytatást ITT olvashatjátok. 

Ne feledjük: a fájdalom is része az életünknek. Senki nem szereti, senki nem kéri, de ahogyan a pozitív élményeink, úgy a szenvedés is formál bennünket. Sőt! Úgy gondolom, ez tesz igazán erőssé bennünket. Nyilván nem maga a kínlódás, hanem ennek is a jó oldala – mert bizony, még a fájdalomnak is vannak „előnyei”. Mégpedig az, hogy képesek vagyunk legyőzni, felülkerekedni rajta. Talán ezt abban a pillanatban nem látjuk, de amikor már teljesen lezártuk azt a bizonyos fejezetet, és érezzük, hogy ismét egy kicsivel erősebbek lettünk, na, akkor tudni fogjuk, hogy mi haszna volt életünk kirakósában annak a fekete darabkának.

Forrás:
pexels

Sosem tudunk igazán felkészülni rá, a legváratlanabb pillanatban töri ránk az ajtót, de ha elég bátrak vagyunk, szinte ugyanolyan gyorsan ki is tessékelhetjük. Elég bátrak ahhoz, hogy szembenézzünk vele, de még inkább bátrak ahhoz, hogy ezt ne egyedül tegyük meg. Ha valaki mellettünk van, sokkal kevesebb karcolással ússzuk meg a végén, és ez sokat számít.

Legyünk hát erősek, nyissunk ajtót, és kérjünk segítséget, hogy jó erősen fenéken billenthessük a nem várt vendéget.

vendégszerző VOUS

Legyél te is a VOUS vendégszerzője!

Van jó témátok? LEGYETEK A VOUS VENDÉGSZERZŐI!

A VOUS-lányok olvasói cikkeket keresnek, segítsetek megtalálni a legjobbakat! 😉 Ha szívesen kipróbálnátok magatokat vendégszerzőként, van olyan történetetek, amit megosztanátok más nőkkel, akkor eljött a ti időtök!

A részletekről mindent megtudhattok ITT.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.