Egyéb kategória

„Miért olyan hihetetlen, hogy egy fiú és egy lány csak barátságot érez egymás iránt?”

Nincs még egy olyan megosztó téma, ha az alapvető emberi kapcsolatokra gondolunk, mint a fiú-lány barátság. Sokan ellenzik, mondván, hogy veszélyes, mások pedig azt mondják, ilyenkor nem számít a nem. De most akkor hogy is van ez?

vous - 2017.11.25.
„Miért olyan hihetetlen, hogy egy fiú és egy lány csak barátságot érez egymás iránt?”

Amikor még kicsik voltunk, nem láttunk rémeket, nem gondoltuk, hogy egy pasi mindenképp fel akar szedni, ha közeledik hozzánk. Nem lenne jó egy kicsit visszamenni azokba az időkbe? Persze nem azt mondom, hogy vegyétek fel a szemellenzőt, és hagyjátok figyelmen kívül a félreérthetetlen jeleket, csupán annyit kérek, hogy fontoljátok meg:

fiú-lány barátság igenis létezik!

Mielőtt még heves ellenkezésbe kezdenétek, annyit leszögezek, hogy nekem is voltak már rossz tapasztalataim. Helyzetek, amikor csalódtam egy fiúban, mert a bizalmamba fogadtam, olyan dolgokat meséltem neki, amiket csak egy barátnak mondanék el nyugodt szívvel – hogy aztán később kiderüljön, ő gondosan elrejtette az érzéseit, de már rég többet érez, mint egy szimpla haveri kapcsolat…

Forrás:
unsplash.com

Egyáltalán nem lehetetlen, hogy az egyik fél elkezdjen többet érezni, hiszen felnőtt emberek vagytok. Ha már csak a saját példámból indulok is ki, nem lenne túl hiteles, ha ezt mondanám, hiszen jelenleg én is egy barátságból szerelemmé vált kapcsolatban élek. Akár tetszik, akár nem, benne van a pakliban, hogy előbb-utóbb más szemmel néztek a másikra, mindössze annyit mondok, hogy ne dőljetek be a régi sztereotípiáknak.

Hiszen a 21. században élünk, vagy mi a fene… de akkor miért néznek még mindig furcsán arra, hogyha egy fiú és lány csak barátságot érez egymás iránt?

Pedig már rég nem abban a korban élünk, amikor házasság előtt tilos a szex, vagy csak szülői felügyelettel lehet randizni… Nem gondolunk akkor arra, hogy a barátságról alkotott elképzeléseinket is ideje lenne felfrissíteni?

Forrás:
iStock

Mert oké, azért nem árt odafigyelni, hogy megelőzzétek a kínos helyzeteket, vagy olyan jeleket adjatok, amiket a másik esetleg félreérthet. De amúgy meg ne érdekeljen titeket, hogy mit gondolnak mások: ha ti jól érzitek magatokat úgy, hogy egy fiú a legjobb barátotok, vagy esetleg könnyebben szót tudtok érteni a pasikkal, akkor ne gondoljátok, hogy valami baj van veletek!

Mert van, hogy igenis jól jön egy pasi nézőpontjából látni a dolgokat. Személy szerint én úgy gondolom, a lányok néha nagyon fárasztóak… A sok pletyka, sértődés és hiszti helyett néha sokkal könnyebb szót értenem az ellenkező nemmel, de nem gondolnám, hogy ez olyan ritka lenne, sőt!

Szerintem ez a világ legtermészetesebb dolga, és ilyen esetekben nem annak kellene dönteni, hogy most fiúról vagy lányról beszélünk, hanem annak, hogy milyen jó barát az illető valójában.

Hiszen nem ez lenne az egész lényege?

szerelem

Rengeteg előnye van annak, ha egy fiú a legjobb barátotok – és ezt be is bizonyítom!

Akinek az egyik legjobb barátja egy fiú, biztosan mindenkitől megkapja ugyanazokat a megjegyzéseket. „Biztosan nem csak ennyi van köztetek”, esetleg „ő tuti többet szeretne tőled” – pedig nem! Igenis létezik csak barátság, és egy ilyen kapcsolatnak rengeteg előnye van!

Ajánlott cikkek