Egyéb kategória

Téli bőrápolás 4 lépésben természetes kozmetikumokkal

Nagyon szeretem, amikor a tél közeledtével hűvösebbre fordul az idő, és előkerülnek a szekrény mélyéről a puha gyapjúpulcsik, bolyhos, meleg zoknik, a kedvenc télikabátom és csizmám. A friss levegő engem mindig jókedvre derít, és ilyenkor érzem igazán, hogy jó a közérzetem.

vous - 2017.11.19.
Téli bőrápolás 4 lépésben természetes kozmetikumokkal

Az évnek ebben a szakaszában nemcsak az a fontos, hogy rétegesen öltözködjünk, és ezzel elkerüljük a megfázást, hanem törekednünk kell arra, hogy a bőrünknek is megadjuk azt az extra gondoskodást, amire a hidegben és a fűtött lakásban egyaránt szüksége van.

Mik teszik próbára a bőrünket?

Időjárásváltozás

A levegő páratartalma a szabadban is csökkenhet, és a szeles idő kiszáríthatja és kipirosíthatja a bőrt.

Fűtési szezon

A központi fűtés száraz levegője kedvezőtlen hatással van a bőrünk feszességére és hidratáltságára.

Forró fürdő és zuhany

Kétségtelenül az egyik legjobb érzés elmerülni ilyenkor a habokban, de a forró víz hatására, különösen ha hosszan fürdőzünk vagy zuhanyzunk, sérülhet az úgynevezett bőrfelszíni hidrofil lipidréteg, ami csökkenti a bőr hidratáltságát.

Nem megfelelő kozmetikumok

Szinte biztos, hogy azok a kozmetikumok, amelyek a nyári melegben beváltak, nem adják meg bőrünknek azt az ápolást, amelyre a megváltozott időjárási körülmények miatt szüksége van.

Forrás:
Depositphotos

Táplálás vagy hidratálás?

Amíg nem mélyedtem el jobban a helyes bőrápolás rejtelmeiben és nem voltam tisztában a bőr anatómiájával és működésével, addig nem értettem, hogy mi az oka annak, hogy folyamatosan száraznak érzem a bőröm annak ellenére, hogy tápláló krémekkel kenegetem.

A bőr táplálása természetesen nagyon fontos, de az ilyen típusú krémeknek az a funkciója, hogy egy olyan védőréteget képezzenek a bőrön, amely segít megtartani a bőr nedvességtartalmát. Olyan tápláló összetevőket tartalmaznak, mint a ceramidok, természetes olajok és növényi vajak. A nem natúr kozmetikumok kőolajszármazékokkal (mineral oil, paraffinum liquidum, vazelin, stb.) érik el ezt a hatást. Néhány összetevő beszívódik ugyan a bőrbe, de sok közülük nem, és ezek anélkül képeznek réteget a bőrön, hogy hidratálnák. A legjobb, ha a tápláló olajokra és krémekre afféle „védőbástyaként” tekintünk.

Forrás:
Depositphotos

A hidratáló készítmények ezzel szemben nedvességet visznek a bőrbe, és növelik annak víztartalmát. A bőr szinte magába szippantja őket, és hatásukra újra feszes és ragyogó lesz. Ezek a termékek növényi glicerint, szorbitolt és hialuronsavat tartalmaznak.

Mindez azt jelenti, hogy a helyes bőrápolás első lépése valamilyen hidratáló hatóanyagú, vízbázisú kozmetikum, majd ezt követően a tápláló krém:

  • Tisztítás
  • Hidratáló tonizálás
  • Hidratáló szérum
  • Tápláló krém és fényvédő

A kozmetikumokért és a cikk folytatásáért kattintsatok ide!

Ajánlott cikkek