Egyéb kategória

Az olasz fociválogatott elbukott: nem jutottak ki a vb-re

1958 óta nem történt olyan, mint ami hétfő este. A svéd válogatott immár a visszavágóban az olaszokkal 0 : 0-ás meccsett játszott, így Olaszország 60 év után nem jutott ki a vb-re.

vous - 2017.11.14.
Az olasz fociválogatott elbukott: nem jutottak ki a vb-re

Ha Olaszországra gondolunk, a pizza és a pasta után talán a foci jut legelőször eszünkbe – nem véletlenül. Sajnos 2017. november 13-a fekete nap lett az olasz foci történelmében. Miután az első meccsen a svédek 1 : 0-ra legyőzték az olaszokat, így Buffonéknak nagyon kellettek volna a gólok hétfő este.

Sajnos nem jött össze, 0 : 0-ás döntetlent játszottak a svédekkel, így Olaszország nem lesz ott a 2018-as világbajnokságon.

kulcsar-katalin-2016-magyar-noi-futball-biro2

Aki munkaidőben 22 férfit tart kordában: interjú Kulcsár Katalin futball-játékvezetővel

A 2016-os női Bajnokok Ligája döntőjét magyar bíró vezette Olaszországban: Kulcsár Katalin az, akire büszkék lehetünk. A játékvezető rengeteg nívós női meccset irányított már, de mivel idehaza a női foci még kibontakozóban van, emellett folyamatosan NB I-es férfimeccseken is szerepel. És ha egy nő férfias pályára téved, akkor persze jönnek a kérdések.

Gianluigi Buffon, az olaszok válogatott kapusa sírva nyilatkozott a mérkőzés után, ahol elmondta, nem magát siratja, hanem az olasz futballt, hiszen rengetegett jelentett volna az embereknek, ha kijutnak a vb-re. Szerinte az olasz futball képes lesz ezek után is talpra állni. 

Buffon megköszönte az elmúlt éveket, ő többé nem lesz az olasz válogatott tagja.

Objektum doboz

Címkék: #foci #olaszország #vb
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
Otthon
Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
vous - 2022.11.16.
A felnőtteknél talán csak a gyerkőcök várják jobban az ünnepi időszakot. Ilyenkor tehát nemcsak a nappalit és a konyhát érdemes karácsonyi díszbe öltöztetni, hiszen az ő szobájukban is nyugodtan helyezzünk el dekorációkat. Az advent kezdetétől tehát már bátran tehetsz be nekik színes díszeket, készíthettek közösen az ablakra valami apróságot, így már idejében elkezdődik és tovább is tart az ünnepi hangulat.