Egyéb kategória

Ciao, bella! – 5 stílustipp, amit érdemes ellesni az olasz nőktől

Reklámba illő hajkorona, kifogástalan ízlés, tökéletes szettek, és persze az elengedhetetlen parfümillat, amit örökre az emlékeibe zár az ember – csak néhány dolog, ami eszembe jut, ha egy vérbeli olasz nőre gondolok. Tudjátok, ők azok a nők, akik a pizzát kifogástalanul tudják enni, akik egy borzalmas nap után is csak úgy ragyognak a Vespán, és akik egy macskaköves utcán is tekintélyparancsolóan tipegnek a magas sarkújukban. Hogy hogyan csinálják? A titok valószínűleg egyszerűen csak a vérükben van, de íme 5 dolog, amit mindenképp elleshetünk tőlük!

vous - 2017.04.22.
Ciao, bella! – 5 stílustipp, amit érdemes ellesni az olasz nőktől

1. Látványos kiegészítők és az elengedhetetlen napszemüveg

Egy olasz nő mindig figyel arra, hogy felkerüljön a pont arra a bizonyos i-re. Hogy mit is jelent ez pontosan? Mindössze annyit, hogy a legegyszerűbb farmeres szettjeiket is feldobják egy-egy hangsúlyos kiegészítővel. Ráadásul egy jó napszemüveg elengedhetetlen része az összeállításuknak. Nem is tűnik bonyolultnak, ugye?

#voustipp: Ne féljetek a kiegészítőktől! Ugye ismerős az érzés, amikor megláttok egy statement nyakláncot, beleszerettek, de végül nem veszitek meg? Gondolván: ugyan, hova tudnám ezt felvenni? Megsúgom: bárhová! Engedjétek el a kételyeket, egy hangsúlyos nyaklánc, fülbevaló vagy táska tényleg bármikor jól jöhet – pláne, ha egy fehér póló, farmer szettről van szó.

Forrás:
Vogue.com

2. Minőségi anyagok és izgalmas formák

Amellett, hogy az olaszok élen járnak trendkövetésben, sőt, ők maguk diktálják a divatot, a hangsúlyt mindig a minőségre fektetik. Nem felejtik el, hogy a tökéletes összhatást a minőségi, kézzel készült, különleges anyagok adják. Mondjuk ki: mellőzik az összecsapott, tömeggyártással készült tucatruhákat, ehelyett ugyanis a helyi tervezőket támogatják.

#voustipp: Ne hagyjátok, hogy a mennyiség a minőség rovására menjen! Szerezzetek be kevesebb ruhát, de azt hazai tervezőktől, jó minőségű anyagokból, ezzel is támogatva a fenntartható divatot. Hosszú távon kifizetődő, és a bőrötök is hálás lesz érte. Ha még többet olvasnátok a témában, keressétek a #viszlatfastfashionproject hashtaget.

Forrás:
Vogue.com
olasz élet

Amikor minden a szenvedély körül forog – Magyar nőként olaszul élek

„Igazából nem csináltam semmit máshogy, mint máskor. Valamiért egész életemben éreztem a mediterrán pezsgést az ereimben, de amikor egy jó barátom latinának hív, a másik meg Pankitának, és a repülőtéren is megkérdezik, hogy nem vagyok-e spanyol, akkor gyanús, hogy ezt, ha akarnám, sem tudnám leplezni” – grafikusunk, Panka cikkét ide kattintva olvashatjátok tovább. 

3. Merész színválasztás

Számtalan jelzővel lehetne jellemezni az olasz nők stílusát, de az biztos, hogy a szürke egér nem tartozik ezek közé. Imádják az életet, a pezsgést, a szenvedélyt – hogy is illene ebbe a képbe a szürkeség? Az olasz nő ruhatára nem csak letisztult fekete ruhadarabokból áll, bátran nyúlnak a legkülönbözőbb árnyalatokhoz és mintákhoz.

#voustipp: Felejtsétek el, hogy színeket csak tavasszal és nyáron lehet hordani! Ismerjétek meg a színtípusotokat, és szerezzétek be a legjobban hozzátok illő színeket – a bezsebelt bókok azonnal elfeledtetik veletek a kedvenc fekete ruhátok hiányát.

Forrás:
Vogue.com

4. Időtálló ruhatár

A trendek jönnek-mennek, és ezt ők is tudják. Igen, ők is beszerzik a legtrendibb darabokat, de mindezt úgy teszik, hogy figyelembe veszik a testalkatukat, és nem utolsósorban azt, hogy mennyi ideig is tudják hordani az adott darabot. A cél, hogy minél jobban beillesszék a trendeket a klasszikus, időtálló ruhatárba, és ez nekik sikerül is.

#voustipp: Kezeljétek távolságtartással a trendeket! A fő szempont mégiscsak az, hogy a személyiségetekhez passzoljon egy ruha, nem az, hogy beálljatok a sorba, nemde? Mindig tartsátok szem előtt a testalkatotokat, ízléseteket, és azt, hogy mennyire használnátok ki az áhított ruhadarabot.

Forrás:
Vogue.com
engel-nora-dr-szatmari-judit-anna-interju-divattervezo-viselettortenet-kutato6

„Ma már a koncepció a trendi, nem az, amit felveszel”

Magas derekú nadrág, fűzők, holdjárók, metálos csillogás, bársony és bőr – csak néhány azok közül a trendi darabok közül, amik idén (is) elárasztották a boltokat. És természetesen a felsorolásnak még koránt sincs vége. A trendek jönnek-mennek, de pontosan minek is köszönhetjük ezt az állandó körforgást? Mi befolyásolja és alakítja azt, hogy az utca embere mit vesz fel szívesen? Dr. Szatmári Judit viselettörténet-kutató ezekre a kérdésekre adott választ, amit ITT olvashattok. 

5. Különleges ruhák a hétköznapokon is

Azt gondolnátok, egy különleges felső vagy ruha túlzás lenne egy hétfő reggelhez? Felejtsétek el, ezt teszik ők is!

#voustipp: Hordjatok olyan ruhát és akkor, amilyet és amikor szeretnétek. Határt csak a fantáziátok és az ízlésetek szabhat. És ne feledjük: egy különleges ruha csak dobhat az unalmas hétköznapokon!

Forrás:
Vogue.com
Ajánlott cikkek