Egyéb kategória

Ciao, bella! – 5 stílustipp, amit érdemes ellesni az olasz nőktől

Reklámba illő hajkorona, kifogástalan ízlés, tökéletes szettek, és persze az elengedhetetlen parfümillat, amit örökre az emlékeibe zár az ember – csak néhány dolog, ami eszembe jut, ha egy vérbeli olasz nőre gondolok. Tudjátok, ők azok a nők, akik a pizzát kifogástalanul tudják enni, akik egy borzalmas nap után is csak úgy ragyognak a Vespán, és akik egy macskaköves utcán is tekintélyparancsolóan tipegnek a magas sarkújukban. Hogy hogyan csinálják? A titok valószínűleg egyszerűen csak a vérükben van, de íme 5 dolog, amit mindenképp elleshetünk tőlük!

vous - 2017.04.22.
Ciao, bella! – 5 stílustipp, amit érdemes ellesni az olasz nőktől

1. Látványos kiegészítők és az elengedhetetlen napszemüveg

Egy olasz nő mindig figyel arra, hogy felkerüljön a pont arra a bizonyos i-re. Hogy mit is jelent ez pontosan? Mindössze annyit, hogy a legegyszerűbb farmeres szettjeiket is feldobják egy-egy hangsúlyos kiegészítővel. Ráadásul egy jó napszemüveg elengedhetetlen része az összeállításuknak. Nem is tűnik bonyolultnak, ugye?

#voustipp: Ne féljetek a kiegészítőktől! Ugye ismerős az érzés, amikor megláttok egy statement nyakláncot, beleszerettek, de végül nem veszitek meg? Gondolván: ugyan, hova tudnám ezt felvenni? Megsúgom: bárhová! Engedjétek el a kételyeket, egy hangsúlyos nyaklánc, fülbevaló vagy táska tényleg bármikor jól jöhet – pláne, ha egy fehér póló, farmer szettről van szó.

Forrás:
Vogue.com

2. Minőségi anyagok és izgalmas formák

Amellett, hogy az olaszok élen járnak trendkövetésben, sőt, ők maguk diktálják a divatot, a hangsúlyt mindig a minőségre fektetik. Nem felejtik el, hogy a tökéletes összhatást a minőségi, kézzel készült, különleges anyagok adják. Mondjuk ki: mellőzik az összecsapott, tömeggyártással készült tucatruhákat, ehelyett ugyanis a helyi tervezőket támogatják.

#voustipp: Ne hagyjátok, hogy a mennyiség a minőség rovására menjen! Szerezzetek be kevesebb ruhát, de azt hazai tervezőktől, jó minőségű anyagokból, ezzel is támogatva a fenntartható divatot. Hosszú távon kifizetődő, és a bőrötök is hálás lesz érte. Ha még többet olvasnátok a témában, keressétek a #viszlatfastfashionproject hashtaget.

Forrás:
Vogue.com
olasz élet

Amikor minden a szenvedély körül forog – Magyar nőként olaszul élek

„Igazából nem csináltam semmit máshogy, mint máskor. Valamiért egész életemben éreztem a mediterrán pezsgést az ereimben, de amikor egy jó barátom latinának hív, a másik meg Pankitának, és a repülőtéren is megkérdezik, hogy nem vagyok-e spanyol, akkor gyanús, hogy ezt, ha akarnám, sem tudnám leplezni” – grafikusunk, Panka cikkét ide kattintva olvashatjátok tovább. 

3. Merész színválasztás

Számtalan jelzővel lehetne jellemezni az olasz nők stílusát, de az biztos, hogy a szürke egér nem tartozik ezek közé. Imádják az életet, a pezsgést, a szenvedélyt – hogy is illene ebbe a képbe a szürkeség? Az olasz nő ruhatára nem csak letisztult fekete ruhadarabokból áll, bátran nyúlnak a legkülönbözőbb árnyalatokhoz és mintákhoz.

#voustipp: Felejtsétek el, hogy színeket csak tavasszal és nyáron lehet hordani! Ismerjétek meg a színtípusotokat, és szerezzétek be a legjobban hozzátok illő színeket – a bezsebelt bókok azonnal elfeledtetik veletek a kedvenc fekete ruhátok hiányát.

Forrás:
Vogue.com

4. Időtálló ruhatár

A trendek jönnek-mennek, és ezt ők is tudják. Igen, ők is beszerzik a legtrendibb darabokat, de mindezt úgy teszik, hogy figyelembe veszik a testalkatukat, és nem utolsósorban azt, hogy mennyi ideig is tudják hordani az adott darabot. A cél, hogy minél jobban beillesszék a trendeket a klasszikus, időtálló ruhatárba, és ez nekik sikerül is.

#voustipp: Kezeljétek távolságtartással a trendeket! A fő szempont mégiscsak az, hogy a személyiségetekhez passzoljon egy ruha, nem az, hogy beálljatok a sorba, nemde? Mindig tartsátok szem előtt a testalkatotokat, ízléseteket, és azt, hogy mennyire használnátok ki az áhított ruhadarabot.

Forrás:
Vogue.com
engel-nora-dr-szatmari-judit-anna-interju-divattervezo-viselettortenet-kutato6

„Ma már a koncepció a trendi, nem az, amit felveszel”

Magas derekú nadrág, fűzők, holdjárók, metálos csillogás, bársony és bőr – csak néhány azok közül a trendi darabok közül, amik idén (is) elárasztották a boltokat. És természetesen a felsorolásnak még koránt sincs vége. A trendek jönnek-mennek, de pontosan minek is köszönhetjük ezt az állandó körforgást? Mi befolyásolja és alakítja azt, hogy az utca embere mit vesz fel szívesen? Dr. Szatmári Judit viselettörténet-kutató ezekre a kérdésekre adott választ, amit ITT olvashattok. 

5. Különleges ruhák a hétköznapokon is

Azt gondolnátok, egy különleges felső vagy ruha túlzás lenne egy hétfő reggelhez? Felejtsétek el, ezt teszik ők is!

#voustipp: Hordjatok olyan ruhát és akkor, amilyet és amikor szeretnétek. Határt csak a fantáziátok és az ízlésetek szabhat. És ne feledjük: egy különleges ruha csak dobhat az unalmas hétköznapokon!

Forrás:
Vogue.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.