Egyéb kategória

A nagy mosáskisokos – foltgyilkos tippek, trükkök, praktikák

Ha a mosogatás, a porszívózás és a vasalás után létezik még hálátlan házimunka, az bizony a folttisztítás. Nincs annál bosszantóbb, mint amikor az ember lánya egy vörösbor, rúzs, vagy épp marhapörkölt okozta folt felett ül, és vért izzadva próbálja menteni a menthetetlent. Vagyis csak hisszük, hogy menthetetlen! Zsák a foltját témájú napunk örömére összeszedtük nektek az eddigi folttisztítással és mosással kapcsolatos cikkeinket – ezekről ugyanis sosem lehet elégszer írni és olvasni, nemde?

vous - 2017.11.07.
A nagy mosáskisokos – foltgyilkos tippek, trükkök, praktikák

Mondjatok búcsút a foltoknak!  

Az otthonotokban vannak a legjobb folttisztító csodaszerek Faragó Adrienn

Tudtátok? Az otthonotokban vannak a legjobb folttisztító csodaszerek

A gyerekek, ha annyit hallanak, hogy folt, már hatalmas mosollyal nyugtázzák, itt a meseidő, jön a 101 kiskutya. Na, de amikor az anyukájuk, a háziasszonyok találják magukat szembe ezzel a kifejezéssel, vagyis inkább jelenséggel, az ő szájuk ordításra nyílik.

A cikk folytatásáért kattintsatok IDE!

Egy házi praktika, amivel a legmakacsabb olajos foltot is kiszedhetitek a ruhátokból Puha Andrea

Egy házi praktika, amivel a legmakacsabb olajos foltot is kiszedhetitek a ruhátokból

Biztosan ismeritek az érzést, mikor finom olajos, zsíros husit esztek, és a lakoma végeztével sápadtan veszitek észre, hogy egy zsírfolt terjeng a kedvenc pólótokon vagy a nadrágotokon. Tuti eszetekbe jut anyukátok sokatmondó arca: háát, kislányom, nem tudom, ez kijön-e belőle…

Jó hírünk van, kijön! Pláne, ha EZT a cikket elolvassátok!

3 pofonegyszerű és környezetbarát folttisztító módszer Mengyán Eszter

3 pofonegyszerű és környezetbarát folttisztító módszer

Ecetes olló! – mondtuk akkor, amikor egy ruhán kezelhetetlennek tűnő folt esett. Van, hogy tényleg menthetetlen a dolog, de van, hogy csak menthetetlennek tűnik. Hogy ne végezze a kedvenc felsőtök porrongyként (jó esetben; rosszabb esetben pedig a szemétben), próbáljátok ki a következőket.

A cikk folytatását ITT találjátok! 

És ha már foltok… Mossatok úgy, mint a profik!

Öblítő helyett mosóparfüm? – leteszteltem!

Öblítő helyett mosóparfüm? – leteszteltem!

Szeretnétek, hogy a ruháitok mindig frissek és jó illatúak legyenek? Ezt nem csak a mosóporokkal, gélekkel és öblítőkkel érhetitek el. Sőt nem is azzal, ha egy liter parfümmel fújjátok be magatokat. Használjátok inkább a ruháitok és a ti számotokra is a lehető legjobb megoldást, a mosóparfümöt. Hogy ez miért jobb, mint a mosószerek? Leteszteltem, és elárulom, hogy sikerrel vizsgázott-e, hogy miért, és miben tud többet, mint az öblítők, sőt azt is, hogy miért jobb nektek is, ha ezeket használjátok. A folytatásért irány a cikk!

Lehet, hogy eddig rosszul mostátok a kedvenc farmereteket – Mosási útmutató infografikán Karácsonyi Anna

Lehet, hogy eddig rosszul mostátok a kedvenc farmereteket – Mosási útmutató infografikán

Csak be kell dobni a mosógépbe, megnyomni egy gombot, és meg is vagyunk? Ha hiszitek, ha nem 2015-ben sem így működik a dolog. Nem mindegy ugyanis, melyik ruhadarabot milyen programon mossátok – a kedvenc ruháitok érdekében erre jó odafigyelni. Ebben segítek egy infografikával.

Elfogyott a mosópor? No para, a megoldás a konyhában van – mi pedig leteszteltük, hogy működik-e

Elfogyott a mosópor? No para, a megoldás a konyhában van – mi pedig leteszteltük, hogy működik-e

Általában két esetben tér el valaki a legelterjedtebb és legismertebb mosószerektől. Akkor, ha szeretné óvni a természetet, így a környezetbarát termékek mellett dönt, vagy abban az esetben, amikor a legrosszabb pillanatban fogy el minden otthon, és nincs lehetőség pótolni azokat. Most ez utóbbi helyzetet igyekszünk megoldani, hogy felkészültek legyetek egy hasonló pillanatban! A folytatásért kattintsatok IDE!

Igazi megváltás: így lehet tükörsima a terítő vasalás nélkül!

Hogyan mossuk a babaruhákat?

A mosás akkor válik igazi kihívássá, amikor az embernek gyereke lesz. Az egész kezdődik a kakával, aztán folytatódik a ruhába ivódó nedves homokkal a játszótéren, majd az óvoda udvarán összeszedett fűfoltokkal… Tudjátok folytatni a sort? Ha igen, akkor ez a cikk nektek készült. Anyukák osztják meg veletek, hogyan tisztítják a makacs foltokat: az átlagos mosószerektől az öko verziókon át egészen az otthon kotyvasztott szerekig.

A cikk folytatását ITT találjátok!

Tiszta a ruha? Kezdődhet a vasalás!

Igazi megváltás: így lehet tükörsima a terítő vasalás nélkül!

Igazi megváltás: így lehet tükörsima a terítő vasalás nélkül!

Ha utáljátok a vasalást, pláne akkor, amikor az asztalterítőt kell simára varázsolnotok, akkor itt egy technika, ami akár életmentő is lehet a számotokra. Viszlát, hajtásnyomok és gyűrődések, helló, tükörsima felület!

A cikk folytatásáért kattintsatok IDE!

Utáltok vasalni? Pedig három megdönthetetlen érv szól mellette

Utáltok vasalni? Pedig három megdönthetetlen érv szól mellette

Több mint két és félezer éve használja az emberiség a vasalót, de vajon miért? Miért olyan fontos a ruhák tűzzel, vassal, gőzzel való kisimítása? A kérdés több okból is időszerű: egyrészt, mert a nők jelentős része szívből utálja az egyik legunalmasabb házimunkát és ezt nem is titkolja tovább, másrészt környezetvédelmi szempontok, például az energiatakarékosság igénye is megkérdőjelezi a vasalás szükségességét. 

De jöjjenek az érvek ITT – méghozzá mellette! 

Igazi megváltás: így lehet tükörsima a terítő vasalás nélkül!

Így tüntessétek el a gyűrődést a ruhátokról vasaló nélkül!

Pamut, poliészter, farmer, lenvászon. Hogy mit is szeretünk ezekben az anyagokban? Hát azt, hogy nem kell vasalni. Azért valljuk be, nincs olyan nő, akinek a ruhatára csakis ezekből az anyagokból áll össze. Imádjuk, ha színes és változatos az a bizonyos gardrób, viszont a sok előny mellett bizony hátránya is van az igényes kinézetnek. Például a gyűrődés, az első számú ellenségünk.

De pánikra semmi ok, a megoldást EBBEN a cikkben olvashatjátok el!

Kihagyhatatlan tippek és trükkök a gyors, egyszerű, nyűglődés- és gyűrődésmentes vasaláshoz

Kihagyhatatlan tippek és trükkök a gyors, egyszerű, nyűglődés- és gyűrődésmentes vasaláshoz

Ha gyűlöltök vasalni, és nem igazán vagytok a mesterei sem, szerezzetek be olyan göncöket, amelyek nem igényelnek vasalást! Vagy tudunk jobbat: lessétek el a szuper trükkjeinket, amikkel nemcsak időt és energiát spórolhattok, de egy halom makulátlanul sima ruhával is gazdagodhattok.

A folytatásért kattintsatok IDE!

Ajánlott cikkek