Egyéb kategória

Kíváncsiak vagytok, hogy néz ki egy rendmániás nő otthona? Íme!

Biztos ti is sokszor megfogadtátok már, hogy holnaptól, a következő héttől vagy januártól összekapjátok magatokat, és olyan rendet és tisztaságot tartotok otthon, hogy mindenki a csodájára jár. Amíg elérkezik ennek az ideje, nézzétek meg, hogy néz ki Amerika egyik, ha nem a legpedánsabb háziasszonyának otthona.

vous - 2017.11.04.
Kíváncsiak vagytok, hogy néz ki egy rendmániás nő otthona? Íme!

Alejandra Costello rendmániájából kovácsolt előnyt, YouTube-csatornát indított, ahol rengeteg emberrel osztja meg tippjeit. A 31 éves nő külön szabályrendszert alakított ki. Otthonában szigorúan mindennek megvan a pontos helye, nem történhet meg, hogy valami nem oda kerül vissza, ahonnan elvették.

Objektum doboz

Alejandra mindent címkéz és csoportosít, konyhájában úgy sorakoznak a konzervek, hogy egy árufeltöltő is megirigyelné a precizitást. A tartós élelmiszerek és szárazáruk légmentesen zárható dobozokban, a teafilterek típus alapján csoportosítva, a fűszerek egy forgatható tartón sorakoznak, így jóval kevesebb helyet foglalnak. A fiókban, amelyben az evőeszközöket tartja, minden el van választva és rögzítve, így nem tudnak összecsúszni a dolgok. Mivel nem túl nagy a szekrény, ahol a tányérjai vannak, könnyű kivehető polcokat rakott be, amivel növelni tudja a szekrény kihasználhatóságát.

Objektum doboz

Természetesen a napirendjét, az edzését, a bevásárlást is gondosan megtervezi, egy faliújságra rögzített ütemterv szerint szervezi az életét. A gardróbjában sem lehet kihasználatlan hely, ékszertartó fiókokat bújtatott a vállfán lógó ruhái alá, a hosszabb nyakláncokat pedig felfüggesztve tárolja, hogy ne gabalyodjanak össze. Ami a legdurvább, hogy még a ruháit is színkódok szerint rendszerezi.

marie-kondo-rendrakas

A rendrakás művészete – Egy módszer, amivel örökre száműzhetitek a rendetlenséget

Az emberiség szerintem két csoportra osztható: a rendimádókra és a rendetlenekre. Persze vannak időszakok, amikor az egyik halmazból átkerülünk a másikba. Egy időre. De ez nem hosszú távú, csupán pillanatnyi „elmezavar”, amit valamilyen belső vívódás idéz elő. Vajon az a képesség, hogy rendet tartsunk magunk körül, tanulható? Marie Kondo – a rendrakás koronázatlan királynője – szerint határozottan!

Egy korábbi cikkünk folytatását itt olvashatjátok tovább.

A fürdőszobában is rengeteg plusz tároló található, hogy itt is tökéletes legyen a helykihasználás, még a zuhanyfüggöny bélésében is tasakok vannak, ahol hely jut a szappannak vagy hajkefének. A csap felett található tükrös szekrény belsejébe fémlemezt erősített, így a kisebb, gyakran használható eszközöket, mint kisolló vagy körömcsipesz, mágnes segítségével rögzíti.

Hogy miről beszélek? Nézzétek meg a saját szemetekkel!

Objektum doboz

Mi valószínűleg ha megszakadnánk se tudnánk így élni, de érdemes ellesni pár tippet Alejandrától!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.