Egyéb kategória

Szétszórt lányok kézikönyve: így tartsatok rendet magatok körül a lakásban!

Legalább hetente egyszer megfogadom, hogy miután kitakarítom a szobámat, odafigyelek a rendre. Nem dobálom szanaszét a ruháimat, nem felejtem el kivinni a bögrémet, és a kukát leviszem, ha megtelt, ahelyett hogy jengát játszanék vele, és az utolsó pillanatig tuszkolom bele a szemetet. De a nagy lendület általában max 24 óráig tart, és gyanítom, nem én vagyok az egyetlen, aki így van ezzel. Azért nincs veszve a dolog; szerencsére akad néhány tipp, ami a magamfajta szétszórt lányoknak is segíthet megőrizni a rendet.

vous - 2016.10.16.
Szétszórt lányok kézikönyve: így tartsatok rendet magatok körül a lakásban!

1. Legyen mindennek megszabott helye!

A tökéletes rend egyik titka, hogy az összes holmitoknak legyen egy kijelölt helye. A másik, hogy minden használat után tegyétek őket vissza. Igen, utóbbi már nem olyan egyszerű feladat, mint amilyennek tűnik, hiszen mennyivel könnyebb az ágy mellé tenni a testápolót vagy az íróasztalon hagyni a bögrét! De ha belegondoltok, ez általában egy-két mozdulatot vesz igénybe, és utána le is van tudva az egész. Ezzel szemben akár fél órán át is pakolászhattok, ha a sok szétszórt holmi felhalmozódik.

2. Állítsatok be időzítőt!

Nem elég, hogy nehezen őrzitek meg a rendet, de legalább ennyire utáljátok is a takarítást? Akkor próbáljátok ki az alábbi trükköt. Állítsatok be a telefonotok időzítőjén 10 percet mindennap, és ezt töltsétek házimunkával. Egyszerű dolgokra gondolok, például hogy visszapakoljátok a cuccaitokat a helyükre, vagy nekiálltok elmosni az edényeket. És ez már csak azért is jó ötlet, mert ha a mosogatás felénél megszólal az időzítő, szinte biztos, hogy nem hagyjátok befejezetlenül a dolgot – hiszen mindig nekikezdeni a legnehezebb, utána már egész könnyen megy.

Gyerekjáték a konyha kitakarítása ezzel a néhány egyszerű trükkel!

Netes legenda vagy valóság? Kipróbáltam a filléres házi praktikákat a fürdőszoba kitakarításához

Számomra nem is volt kérdés, hogy ha a Délelőttök a kádban a nap témája, én mit vízionálok magam elé. Fürdőbombával és gyertyával megspékelt óriáshabos fürdőt? Nem, ez egy másik kollegina vágyálma talán, én csak takarítani szeretnék, olcsón, házi szerekkel. Lehetséges ez? Kipróbáltam!

A cikk folytatásáért kattintsatok ide!

3. 30 napos kihívás

Ti is úgy gondoltátok eddig, hogy szimplán csak nincs akaraterőtök megtartani a rendet magatok körül? Valójában erről egészen más dolog tehet. Ahhoz, hogy valami szokássá váljon, nagyjából 30 napra van szükségünk, egyszerre pedig maximum egy-két ilyet tudunk felvenni. Szóval válasszatok ki néhány dolgot, amin első körben változtatnátok, és tartsátok be egy teljes hónapig. Például, hogy nem szórjátok szét a levetett ruhákat, hanem mindig beteszitek a szennyestartóba vagy vissza a szekrénybe. Ha 30 napon keresztül képesek vagytok ezt megtenni, higgyétek el, a hónap végére teljesen automatikus cselekvéssé válik.

4. Kajatilalom a szobában

Ha csak egy-két mosatlan edény van a szobátokban, már attól is sokkal rendetlenebbnek tűnik a helyzet. Igen, még akkor is, ha egyébként minden más holmitok a helyén van. A szabály egyszerű: próbáljátok meg száműzni a kaját a szobából, és csakis akkor egyetek bent, ha nincs más megoldás. Tudom, ezerszer kényelmesebb az ágyban, filmezés közben befejezni a vacsit, és persze ez bele is fér olykor. Csak akkor tegyetek róla, hogy elalvás előtt kikerüljenek a tányérok a konyhába.

Nektek van még valamilyen trükk a tarsolyotokban?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
Otthon
Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
vous - 2024.05.28.
Több szempontot is figyelembe kell venni, ha azt szeretnénk eldönteni, hogy elöltöltős vagy felültöltős mosógép volna ideálisabb a számunkra. Az első és legfontosabb aspektus az, hogy mekkora terület áll a mosógép rendelkezésére.