Egyéb kategória

Ejnye-bejnye: rosszul fürödtök, köhögtök és mikrózni sem tudtok!

Számtalan dolog van, amit nap mint nap rutinból elvégzünk anélkül, hogy végiggondolnánk, hogyan is csinálunk, és vajon helyesen tesszük-e – csak ösztönösen jön belőlünk, mert úgy tanultuk, úgy szoktuk meg, vagy mert úgy kényelmes. Többek között ilyen tevékenység a zuhanyzás, fogmosás, tüsszentés, vagy akár az ételmelegítés is – csak hogy néhányat említsek. Egy nagy bibi van ezekkel a megszokott feladatokkal: hogy nagyjából mindenki rosszul végzi őket!

vous - 2017.11.02.
Ejnye-bejnye: rosszul fürödtök, köhögtök és mikrózni sem tudtok!

A napokban arról írtam nektek, hogy milyen sokan vannak, akik rosszul mossák a fogukat, ugyanis nem mindegy, hány percig, milyen fogkefével, milyen mozdulatokkal és milyen fogkrémmel teszik. Ezek után kiderült, hogy alig van olyan ember, aki a fogmosás alapszabályainak listájáról mindegyiket kipipálhatná. Hogy ez miért alakult így, nem tudom, ahogyan azt sem, hogy lehet az, hogy ennyi ember nincs tisztában a következő tevékenységek helyes elvégzésével. Félreértés ne essék, eddig én sem voltam mindegyikkel tisztában, így nem kioktatni szeretnélek bennetek, csak felhívni a figyelmeteket arra, hogy lehet jobban, okosabb, hatékonyabban és egészségesebben is elvégezni pár hétköznapi teendőt.

Eddig biztosan rosszul mostatok fogat – ma ennek vége!

Eddig biztosan rosszul mostatok fogat – ma ennek vége!

Már kicsikorunkban megtanuljuk, hogyan és milyen gyakorisággal kell helyesen fogat mosni. Anno a szüleink álltak fölöttünk, és addig nem hagyhattuk el a fürdőszobát, míg nem végeztünk. Tőlük megtanultunk mindent, ami a fogmosással kapcsolatos, de vajon ők tudták, hogy hogyan kell szakszerűen fogat mosni? Nem csak az olyan alapszabályokat kell betartani a hatékonyság érdekében, hogy körkörösen mossuk, napi kétszer, és minimum két percig…

Zuhanyzás és fürdés

Imádjátok sok tusfürdővel megtisztítani a testetek a zuhany alatt? Naná, hiszen krémes, habos, illatos, és úgy érzitek, csupa kényeztetés a bőrötöknek, pedig ez pont fordítva van! A nagy mennyiségű tusfürdő ugyanis sokkal inkább árt a bőrötöknek, mint használ. Olyan elengedhetetlen olajokat távolítotok el így a bőrötökről, amely fontos az egészségének megőrzéséhez. Ha túlzásba viszitek a tusfürdők használatát az viszketéshez, ekcémához, bőrirritációkhoz és a egyéb bőrproblémákhoz vezethet.

Az alapozó kiválasztása

Ha alapozót vagy korrektort vásárolnátok, ne a kézfejeteken próbáljátok ki, hanem a nyakatokon, hiszen ennek színe sokkal közelebb áll az arcbőrötökhöz, mint a kezeteké.

Hullámcsat

Valamiért a hullámcsatot mindenki rosszul használja. A hullámos felének befelé kell néznie nem pedig kifelé. Így lehet igazán tartós hatást elérni vele.

Forrás:
Vous

Egészséges haj

Folyamatosan balzsamozzátok a hajatokat? Pakolásokat, olajokat kentek rá, és azt várjátok ezektől, hogy a törött hajvégeitek rövid időn belül újra eredeti fényükben és puhaságukban tündökölnek majd? Akkor el kell, hogy keserítselek benneteket: az egyetlen megoldás erre a problémára az olló!

Ételmelegítés

Hosszú percekig melegítitek az ételt a mikróban, mire a tányér olyan forró lesz, hogy alig bírjátok megfogni, de a közepén lévő étel gyakorlatilag teljesen hideg marad? Nem csoda, hiszen úgy lehet igazán hatékonyan melegíteni a kajákat a mikróban, ha a közepén hagytok egy nagy lyukat, így egyenletesen tud majd felmelegedni az étel.

Forrás:
Vous

Kávétárolás

Ha otthon főzitek magatoknak a kávét, akkor ahhoz, hogy friss legyen és megőrizze az aromáját, nagyon fontos, hogy megfelelően tároljátok, mert bizony nem elég, hogy a zacskójában betesszük a szekrénypolcra. Légmentesen, sötét és hűvös helyen kell tárolni, amihez a legjobb megoldás, ha egy jól záródó dobozban bekerül a hűtőszekrénybe.

Tüsszentés és köhögés

Anyukátok mindig rátok szólt, ha tüsszentettetek vagy köhögtetek, hogy tegyétek a kezeteket a szátok elé? Talán megdöbbentő lesz, de nagyon helytelenül tette! Ennél ugyanis még az is jobb lett volna, ha csak kieresztitek szépen a levegőbe. Hihetetlen sok dolgot fogunk meg egy nap alatt, így a bacilusainkat szépen elhelyezzük több száz különböző helyen. Szokjatok rá inkább, hogy a könyökhajlatotokba tüsszentetek, vagy pedig minden egyes tüsszentés/köhögés után alaposan mossatok kezet.

Forrás:
Vous

Telefontöltés

Évekkel ezelőtt a telefonjainkat 100%-ra kellett töltenünk, teljesen lemerítenünk, majd újra maximumig tölteni. Jól tettük! És itt a múlt időn van a hangsúly, hiszen a buta telefonok teljesen máshogy működtek, mint okosabb társaik. A rossz berögződéseknek hála pedig nagyon hamar lenullázzuk a telefonjaink aksiját, ha nem figyelünk oda rá. Ha hosszú és boldog életet szeretnétek vele együtt tölteni, fogadjátok meg a Batery University tanácsait:

  • Ne töltsétek fel a telefont 100%-ra, mert ez nagyon lefárasztja az akkumlátort, ami így jóval hamarabb veszít a kapacitásából.
  • Ha lehetőségetek adódik, hogy töltőre tegyétek a telefont, mindig inkább csak egy kicsit töltsetek rá. A lítiumos aksi a sokszor, rövidebb töltési időt preferálja.
  • Maximum havonta egyszer hagyjátok csak, hogy lemerüljön a telefon, mert csak így őrzi meg hatékonyságát.

Szövegjavítás és -satírozás

Bár viszonylag keveset írunk már kézzel, ha mégis ezt tesszük és elrontanánk valamit, ne egyenes vonalakkal húzzuk át, mert úgy még mindig könnyen olvasható lesz. Helyette irkafirkáljunk rá hullámos vonalakat, írjunk rá újabb szavakat, ez sokkal zavaróbb, így jó esetben egyáltalán nem lesz olvasható az elrontott szövegrész.
 

Forrás:
Vous
telefon-mobil

Ha ma is bedugva hagytátok a telefontöltőtöket, ez a cikk nektek szól

Ahogy öregszünk, egyre inkább takarékoskodunk, spórolunk, és egy csomó olyan dologra is odafigyelünk, ami nem a saját önös érdekeinket szolgálja. Vagy legalábbis nálam így történt. Hogy mire gondolok? Például elzárjuk a csapot fogmosás közben, nem kérünk zacskót bevásárláskor, nem engedjük csurig a kádat minden nap – hiába esne jól. Igaz?

Ajánlott cikkek