Egyéb kategória

Ne hagyjátok, hogy a hideg az utatokba álljon – Programajánló novemberre

Lassan elkerülhetetlenül itt a tél és a rossz idő, ám ne hagyjátok, hogy ez az utatokba álljon! Most olyan szuper programokat hoztam nektek, amelyekkel feldobhatjátok az elkövetkezendő hónapot. Nektek pedig már csak egy dolgotok lesz: választani közülük, vagy épp kipipálni mindet!

vous - 2017.10.29.
Ne hagyjátok, hogy a hideg az utatokba álljon – Programajánló novemberre

A november nekem mindig kicsit szomorú hónap, mert ilyenkor már végérvényesen tudatosul bennem, hogy közeleg a tél és a mínuszok, a nyár pedig még végeláthatatlan messzeségben van. Ám ahelyett, hogy átadnátok magatokat az őszi depressziónak, érdemes egy kicsit nyitott szemmel járni, mert egy csomó jó program közül válogathattok ilyenkor is.

Ha még mindig tanácstalanok vagytok, segítségképpen összeszedtem nektek egy pár ötletet. 

Forrás:
unsplash.com

Menekülés a hideg elől

Ha nem rajongtok annyira azért, hogy közeledik a tél, akkor se keseredjetek el, ez nem azt jelenti, hogy most akkor tavaszig ki sem érdemes lépni a lakásból! A lényeg, hogy valami olyan programot válasszatok, amihez lehetőség szerint nem kell sokat a szabadon lennetek. Én például a teázás szerelmeseinek bátran ajánlom a teaházakat, hiszen Pesten szerintem rengeteg jó hely közül válogathattok, ahol jobbnál jobb meleg italokat kóstolhattok meg, ráadásul barátnős programnak sem utolsó. A másik tipp, ha már semmi nem segít: menjetek el egy termálfürdőbe a pasitokkal, és töltődjetek fel a melegben egy pár óra alatt.

Ha szaunáztok vagy egy masszázsra is befizettek, higgyétek el: új emberként fogtok kilépni az ajtón a nap végén!

Vásári kincsek

Ha rajongtok a divatért, ám a fast fashion márkákon túl is el tudjátok képzelni az életet, akkor van egy jó hírünk: novemberben rengeteg alkalmatok lesz arra, hogy igazi különlegességekre bukkanjatok! A WAMP-on például  november 19-én ismét magyar tervezők mutatkoznak be saját tervezésű termékeikkel, a Pici Piac igazi paradicsom a babák és mamák számára, és hogy mégis miért? Erről Katona Eszterrel, a designvásár működtetőjével beszélgettünk nem is olyan régen. Sőt, ha igazán különleges programra vágytok, akkor a Gardrób Közösségi Vásárt ajánlom nektek november 5-én és 18-án, melynek lényege, hogy új életet adjunk megunt, régi ruhadarabjainak, és mi is bátran nézelődjünk a többiek holmijai között.

Forrás:
wamp.hu

Az újdonság varázsa

A november szerintem tökéletes alkalom arra, hogy belevágjatok valami teljesen új dologba. Ahelyett, hogy bepunnyadnátok, kezdjetek el sportolni, tanuljatok nyelvet, vagy próbáljatok ki valamilyen workshopot, vagy egyszerűen csak tartsátok nyitva a szemeteket, mert szuper gasztronómiai fesztiválokat, de akár kulturális programokat is találhattok, amik valami teljesen újat mutatnak. A lényeg, hogy kicsit túllépjetek a komfortzónátokon, mert így olyan élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodhattok, amelyek a hasznotokra válnak.

Arról nem is beszélve, hogy legalább nem fogtok unatkozni a hűvös, szürke őszi napokon.

A szabadban – kicsit másképp

A legkézenfekvőbb ötlet, hogy menjetek el kirándulni, ha a természetben szeretnétek lenni, de a sima sétán és túrázáson túl is jó pár lehetőségetek van arra, hogy egy kicsit a friss levegőn legyetek. Menjetek például állatkertbe, vagy fedezzetek fel egy kalandparkot, a lényeg, hogy csináljatok valami izgalmasat! Szerintem például ez az időszak tökéletes az utazgatásra, szóval ha ki tudtok venni egy pár nap szabit, akkor hajrá:

fedezzetek fel egy várost akár belföldön, akár valami közeli országban.

barna-pandamaci-qizai-medve

Macietetés és séta a szabadban – fedezzétek fel ti is a Veresegyházi Medveotthont!

Közeleg a hosszú hétvége, amikor végre mindenkinek lehetősége nyílik arra, hogy kimozduljon egy kicsit. Ha nem vagytok oda a túrázásért, ám mégsem akartok a szobában kuksolni, akkor van egy szuper ötletem: irány a Veresegyházi Medveotthon!

Ti milyen programokat javasolnátok novemberre?

Ajánlott cikkek