Egyéb kategória

Macietetés és séta a szabadban – fedezzétek fel ti is a Veresegyházi Medveotthont!

Közeleg a hosszú hétvége, amikor végre mindenkinek lehetősége nyílik arra, hogy kimozduljon egy kicsit. Ha nem vagytok oda a túrázásért, ám mégsem akartok a szobában kuksolni, akkor van egy szuper ötletem: irány a Veresegyházi Medveotthon!

vous - 2017.10.14.
Macietetés és séta a szabadban – fedezzétek fel ti is a Veresegyházi Medveotthont!

Mondhatni, hogy teljesen véletlenül jutottam el erre a csodás helyre: a testvérem kapott két ajándék jegyet még ezer éve, és megkérdezte, ráérek-e, mert jó lenne már felhasználni. Persze rögtön igent mondtam, gondoltam, legalább tartunk egy csajos napot, ám a végeredmény végül az összes várakozásomat felülmúlta!

Pozitívum, hogy a Veresegyházi Medveotthon viszonylag könnyen megközelíthető, kocsival szinte egy szempillantás alatt ott vagytok, ám vonattal sem vészes, igaz, kb. 15-20 perces séta vár rátok ekkor az állomásról, de szerintem bőven megéri, főleg ilyenkor, ősszel, még egy kis túrának is felfoghatjátok. A jegy pedig konkrétan kevesebbe kerül, mint egy kávé a Starbucksban

Megérkezéskor rögtön egy hatalmas terület fogadott, ahol rengeteg maci járkált az elkerített területen, a látogatóknak pedig lehetőségük nyílt mézzel etetni őket. Én teljesen meglepődtem, hogy ilyen közel lehet menni hozzájuk, szinte meg is lehetett volna érinteni a szőrmókokat, persze csak képletesen értve…

Hát nem édes?

Forrás:
Szopkó Zita

A legjobb, hogy nagyon rendszerezett az egész: külön kis tárolókban vannak a hatalmas fakanalak, lehet mézet venni, de hozni is, aztán pedig nincs más dolgotok, mint körbejárni és minél több macit boldoggá tenni az édes finomsággal. Ugye milyen jól hangzik? 

A medvék nagyon barátságosak voltak, látszott, hogy hozzászoktak már az embersereghez. És egyáltalán nem úgy kell elképzelni ezt az egészet, mint egy állatkertet, inkább mint egy menhelyet, hiszen nem egy kis területre voltak bezsúfolva, és privát tér is ki volt alakítva a számukra.

Ráadásul egész nap mézet ehetnek, és „barátkozhatnak” az emberekkel is. Sőt, még a táblákra is ki volt írva, hogy szeretik a látogatókat, hiszen az ott dolgozók megfigyelték, hogy sokkal rosszabb kedvükben vannak a négylábúak, ha egész nap nem látnak egy lelket sem.

Ez mennyire aranyos már!

Kis barátok

Forrás:
Szopkó Zita

Egy-két órát bőven rá kell szánnotok, hogy körbejárjátok a területet, mert a medvéken kívül számtalan más állatnak otthont ad a hely: vannak farkasok, rénszarvas és teknősök, de állatsimogató is várja a kicsiket és az olyan gyermeklelkű felnőtteket, mint én: itt kedvetekre etethetitek és simogathatjátok a kecskéket és a lámákat is. És ha már a lámáknál tartunk: nemrég született egy bébi, csak szólok…

Az állatokon kívül is jó pár dolog van, amivel elüthetitek az időt: van kalandpark, kilátó, és macilift is a vállalkozó kedvűeknek. Sokan kutyával mennek, és rájuk is gondoltak, mert külön rész van kialakítva a házi kedvencek számára, illetve játszótér is van a kisebbeknek. Szerintem például kifejezetten ritka, hogy egy hasonló hely ilyen sokrétű és jól szervezett legyen, konkrétan nem túlzás, hogy az egész család számára jó program lehet.

A kecske is jóllakott...

Forrás:
Szopkó Zita

Ha meguntátok a nézelődést, akkor sem kell rögtön hazafelé vennetek az irányt, hiszen a közelben számtalan kirándulási lehetőséget találhattok. Mindenképp érdemes kihasználnotok, hogy természetközelben vagytok: sétáljatok egyet a tónál, vagy akár a fák között is kalandozhattok. A város persze nem olyan nagy, de azért ott is érdemes szétnézni, vagy akár csobbanhattok egyet a közeli termálfürdőben, sőt, még izgalmas kiállításokat is elcsíphettek!

Séta a közelben

Forrás:
Szopkó Zita

Szóval összességében én csak jókat tudok mondani a medveotthonról, és alig várom, hogy visszamehessek majd, ezúttal hosszabb időre!

Ha rám hallgattok, még ősszel nekivágtok, mert ilyenkor a legszebb a természet, és persze még a macik sem alszanak téli álmot.

utazas-kirandulas-auto

Szabadulás Budapestről – A legjobb autós kirándulóhelyek 45 percre a fővárostól

Monoton zötykölődés mindennap a buszon, villamoson. Bringával szlalomozás az autók között; gyorsítás, fékezés, megállás, gyorsítás, fékezés, megállás. Egy újabb unalmas zenei félóra a dugóban, miközben csúsztatott kuplunggal haladtok előre. Ki ne akarna egy kicsit kiszabadulni? Na de a túl hosszú utazás sem játszik egy fárasztó hét után. Olyan kirándulóhelyeket gyűjtöttünk őszre, ahova autóval oda-vissza 90 perc az út.

Ajánlott cikkek