Egyéb kategória

Szaftos hús őszi hangulatban: mámorosan, sült almával

Aki szereti a gyümölcs és a hús párosát egy tányéron, annak ez a jó omlós, szaftos fogás biztosan kedvére lesz. Az alma nemcsak gyümölcsként, de szeszesital formájában, ciderként is fontos szerepet kap benne, igazi őszi csemege! 

vous - 2020.10.10.
Szaftos hús őszi hangulatban: mámorosan, sült almával

A franciáknál almaborként kedvelt cidre, az angolszász országokban inkább buborékosabb, sörre emlékeztető cider az almalé erjesztett változata, viszonylag alacsony alkoholtartalommal, nagyon kellemes, illatos, gyümölcsös ital.

Nálunk nem annyira ismert és elterjedt, pedig híres almatermelő vidékeink vannak, itt is meghonosodhatott volna ennek a remek italnak a kultúrája, bár talán az utóbbi években egy-két külföldi márka kezdi megvetni a lábát a hazai piacon is.

Lehet, hogy még egyszer felfedezzük magunknak ezt az enyhén pezsgős, gyümölcsös finomságot? 

A cider nemcsak kellemes ital és frissítő, hanem savtartalmának köszönhetően nagyon jó húspuhító is. Az almabor savassága fellazítja a húsok rostjait, amitől nagyon finom puha, omlós lesz, a főzés során a szesz elillan az ételből, csak a gyümölcsös aromák és illatok maradnak, és a fűszeres lé isteni szafttá fő.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek