Egyéb kategória

Fedezzétek fel újra: praktikus alapanyagok, amelyek nem hiányozhatnak a konyhátokból

Előfordulhat mindenkivel, hogy nagyon sűrűre sikerülnek a napok, nincs idő vásárlásra, megromlott az, amit készíteni szerettünk volna, vagy egyszerűen lapos a pénztárca. Ilyenkor is kell enni, és ha van néhány olyan biztos alapanyag, ami nem romlékony, akkor ezekkel könnyedén megoldhatjuk a vészhelyzeteket.

vous - 2017.10.12.
Fedezzétek fel újra: praktikus alapanyagok, amelyek nem hiányozhatnak a konyhátokból

Szeretjük a praktikus és gyors recepteket, néha megdöbbentően egyszerű kombinációkból pár alapanyaggal mesteri ételek készülhetnek, de lássuk be, semmiből főzni nem lehet, mindig érdemes némi tartalékot képezni a kamrában vagy a hűtőben.

Fűszerek, hagyma és fokhagyma nélkül elképzelhetetlen az élet, ezeknek tehát mindig lenniük kell.

Friss alapanyagok nélkül is áthidalható azért pár nap, ha vannak olyan alapok, amelyekhez nyúlhatunk. Nézzük, mik legyenek mindig otthon!

Lencse

Gyakorlatilag korlátlan ideig eltartható alapanyag a lencse, a legjobban akkor járunk, ha a hűtőben tároljuk, így biztosan nem mennek bele a kártékony zsizsikek és molyok. Fehérjében és rostokban gazdag, lehet belőle leves, saláta, főzelék, de akár pürésítve burger is formázható belőle.

Ha a gyorsaság is számít, akkor érdemes konzervlencsét is tartani otthon – ez tartósítót nem tartalmaz, csak lencsét és kevés sót, és megspórolhatjuk a főzési időt és energiát, viszont egy tartalmas, gyors leves, ragu, indiai dhal vagy saláta egy kis hagymával, fűszerrel, pár kallódó zöldséggel gyorsan elkészíthető.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatáshoz kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek