Egyéb kategória

Nem vásárolok, mégis találtam a szekrényemben legalább egy aktuálisan trendi darabot – csak tudni kell keresni!

Ritkán vásárolok, és nem kifejezetten követem a divatot. Ha egy-egy darab megtetszik egy üzletben, persze megveszem a szezonális kollekciókból – de már csak akkor, ha valóban szükségem van rá, vagy tényleg nagyon nagy a szerelem. Egyébként meg minek vennék meg bármit a tiszavirág trendek közepette, ha lehet, hogy a szekrényemben is van egy-két olyan darab, ami tökéletesen megfelel az aktuális divatnak?

vous - 2017.09.26.
Nem vásárolok, mégis találtam a szekrényemben legalább egy aktuálisan trendi darabot – csak tudni kell keresni!

Ennyi idősen megtanultam már, mi az, amiben jól érzem magam, ami a stílusomhoz passzol, és amit valóban hordani is fogok – ami minden szempontból megfelel. Közel sem vagyok olyan tudatos, mint Eszter, nem kutatom, kik, hol és milyen körülmények között készítette a ruhámat. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem tartanám fontosnak, hogy az etikus körülmények között készült holmikat részesítsük előnyben, vagy hogy ne tartanám fontosnak a környezetvédelmet. Éppen ezért is vásárolok – sokaknál – tudatos(abb)an. Tudom, ha egyszer megveszek valamit, sokáig fogom hordani.

„Még évekig elvagyok anélkül, hogy új ruhát vennék” – ehelyett az érdekel, kik készítik őket

„Még évekig elvagyok anélkül, hogy új ruhát vennék” – ehelyett az érdekel, kik készítik őket

„Tudom, hogy te nem vásárolsz ilyen helyeken, de én meg nem akarom tudni, hogy készült, és kész!” Ha nem is nap mint nap, de rendszeresen találkozom ehhez hasonló, indulatosnak tűnő kommentekkel. Azzal, hogy nemet mondtam a fast fashionre, nagyon sokakat felbosszantok, pedig nem tettem semmit, csak én eldöntöttem, hogy más utat járok és erről szívesen beszélgetek, mesélek.

Több olyan darab is lóg a szekrényemben, amit több mint tíz éve vettem, és számtalan olyan is, amit például a nagymamámtól örököltem, és a mai napig hordom is.

Ez nem azt jelenti, hogy az ember ezektől slampos vagy ódivatú lenne. Lehet akár szupertrendi is, ha jól és okosan kombinálja az egyes darabokat! Lefogadom, hogy ha most körülnéztek a szekrényetekben, találnátok olyan ruhákat, amik akár az épp aktuális trendbe is beleillik.

Én tettem egy próbát, és egy pár perc alatt össze is raktam egy szettet. Ez most egyszerűen hangzik, és persze az is, csak némi kutatómunkát kellett hozzá végeznem, és erre biztatnálak titeket is. Egy kis nyomozás, kutakodás, és higgyétek el, nem kell az üzletekbe rohannotok a legtrendibb darabokért.

Forrás:
Vous

Oké, nagyjából persze tisztában voltam vele, hogy most mit lehet az üzletekben kapni, és mi a menő idén ősszel, de nem ástam bele magam emiatt különösebben a trendekbe,

és tavasz óta nemigen vásároltam se ruhát, se cipőt, mégis kizártnak tartottam, hogy ne tudnék up to date lenni, ha szeretnék.

Először is rákerestem a 2017-es őszi–téli kollekciókra, megnéztem, milyen anyagok, formák, felületek, színek és kiegészítők az elengedhetetlen darabok ebben a szezonban, majd színek, minták és anyagok szerint kiválogattam azokat, amik szóba jöhettek.

Veszkócsizmák és a piros ötven árnyalata – Közelegnek az ősz legnagyobb trendjei

Veszkócsizmák és a piros ötven árnyalata – Közelegnek az ősz legnagyobb trendjei

Szomorú, de nemcsak a közösségi oldalon található mémek hada, az időjárás is egyre többször jelzi: mindjárt itt az ősz. Miután mindenki elmorzsolt egy-egy könnycseppet, nézzük a dolgok jó oldalát: nyakunkon vannak az őszi trendek, amiket jobb, ha mielőtt megismertek – és megszoktok

2017-es őszi–téli trendek

Következzen tehát a lista – a teljesség igénye nélkül –, amiről bővebben már stylist-szerkesztőnk, Nóri is írt nektek. Az egyes trendekről: színekről, mintákról, fazonokról a linkekre kattintva olvashattok bővebben!

Minták és színek

Anyagok

Fazonok és szabások

  • átlátszó vagyis meztelen ruhák
  • fodrok: felsőkön, szoknyákon, nadrágszárakon – mindenhol
  • puffos/buggyos ujjak a felsőkön
  • oversize darabok

Cipők

Kiegészítők

Miután böngésztem kicsit a neten, már sokkal könnyebb dolgom volt, mi az, amit idén ősszel bátran újra előáshatok a szekrényemből, jó pár pöttyös sálat, egy bársonyzakót, amit több mint tíz éve kaptam a nővéremtől, egy tömbsarkú bakancsot, amit szintén pár éve tőle kaptam, és persze a kedvenc fülbevalóm, ami nemcsak, hogy bojtos, de még piros is. Nem mondom, hogy most pont úgy nézek ki, mint aki egy divatmagazin-fotózásról jött, de nem is ez volt a cél.

Tele vannak az üzletek őszi ruhákkal? Egy hónapig csak a saját szekrényetekből vásároljatok

Tele vannak az üzletek őszi ruhákkal? Egy hónapig csak a saját szekrényetekből vásároljatok

A júliusi gardróbkihívás után úgy döntöttem, augusztusban is összeszámolom, hány ruhadarabot viseltem egy hónap alatt. Erre biztattalak benneteket is, és szeptemberben még inkább így teszek. Folytassuk a kihívást szeptemberben is! Nem véletlen! Ez is egy módszer arra, hogy rájöjjetek, milyen sok ruhátok van, és mennyit nem viseltek közülük.

A célom mindössze annyi lett volna, hogy ne keseredjetek el, ha nem tudtok minden szezonban beújítani egy-egy új ruhát, inkább legyetek kreatívak! Ássátok elő a régieket, és kombináljátok a kedvetek és a trendek szerint az egyes darabokat, mert nagyon megéri! Így a pénztárcátok tartalma mellett a környezetet is óvjátok, kiélhetitek a kreativitásotokat, és sokkal inkább az egyéniségetekre igazíthatjátok az öltözékeiteket, ezek mellett pedig energiát és időt is spórolhattok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!