Egyéb kategória

Burger-illúzió szénhidrátmentesen, portobello gombával

Szerencsére már nálunk is kapható portobello gomba, azaz a hatalmas fejű, feszes húsú, ízes gomba, aminek éppen a mérete a lényege: egyben sütésre, grillezésre ajánlott, és nagyon jól kiváltható vele például a hamburgerzsemle.

vous - 2017.09.17.
Burger-illúzió szénhidrátmentesen, portobello gombával

Portobello és grill gomba néven is találkozhatunk vele a boltokban és a piacokon, és a tévhittel ellentétben nem egy általunk edig nem ismert gombafajta, hanem a jó öreg csiperke, pontosabban a markánsabb ízű barna csiperkegomba méretesre nemesített változata.

Csupa fehérje, magas a rost- és víztartalma, kalóriát viszont nagyon barátságos mennyiségben tartalmaz: 100 g-ban mindössze 38 kcal van.

Formája és mérete szinte csalogatóan hívogat, a félgömbök mintha csak azért kiáltoznának, hogy megtöltsük őket. A nagyobbak akár 12-15 centisek is lehetnek, és igaz, hogy sülés közben kicsit zsugorodnak, összesülnek, ahogy veszítenek víztartalmukból, de így is szépséges sült kalapokat tehetünk a tányérra.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.