Egyéb kategória

Varázsleves villámgyorsan és egészségesen: ez a miso

A japánok egyik legkedveltebb fogása a miso leves, a rizs mellett ez kerül asztalra reggel, délben és este. Nagyon egyszerű és gyors, tápláló és alakbarát, egyszerű és gazdag – algával, gombával, tojással, tésztával, tengeri kincsekkel is fel lehet turbózni.

vous - 2017.08.23.
Varázsleves villámgyorsan és egészségesen: ez a miso

Szeretjük az egzotikus konyhákat, egy finom fogás kóstolása után gyakran elcsábulunk, és jól bevásárolunk mindenféle különlegesebb alapanyagokból, majd egy próba után valahogy hátrébb kerülnek ezek a hozzávalók a hűtőben, hónapok múlva pedig rácsodálkozunk: jé… ilyet is vettünk? Mihez is? No, ez a miso leves alapanyagaival nem fordulhat elő.

mochi-japan-desszert4

Új japán őrület: hódít a fagyis mochi

A mochi a japánok tradicionális és ugyancsak népszerű édessége, ami az elmúlt években gyilkos desszertként került többször is a hírekbe. A ragacsos, nehezen rágható, nyúlós masszát csak apró falatokban szabad eszegetni, akkor semmi baj nem lesz!

Mégpedig azért nem, mert nagyon gyors, egészséges, 5 perc alatt összedobható belőle egy tápláló fogás – akár előételnek, akár egytálételnek – attól függően, mit rakunk bele. De az tény, hogy némi felkészülés kell hozzá, utána viszont bármikor elkészíthetjük a makrobiotikus, mindenmentes étrendbe is illő csodalevest, a japán misót.

Az alap az algalap és a miso paszta, ezt egy kis tofuval és némi hagymával, pár egyszerű kiegészítővel könnyedén gazdagíthatjuk.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.