Egyéb kategória

Romantikus filmjelenetek, amikre mindig vágytunk – de sajna soha nem fognak összejönni

Vannak filmek, amik még a legkeményebb lány szívét is meglágyítják, akik pedig amúgy is a romantikus alkatú csajok táborát erősítik, azok arról álmodoznak, hogy egyszer majd talán velük is megtörténik a csoda – mint a Dirty Dancing táncjelenete, az Igazából szerelem bármelyik jelenete vagy akár az egyik ikonikus rész a Titanicból. Álmodozni persze lehet, irigykedni is – na jó, Kate Dewitt Bukaterre és Jack Dawsonra talán nem érdemes –, de egyet elárulhatok, nekünk amúgy se jöhetnének össze ezek a pillanatok. Hogy miért?

vous - 2017.08.21.
Romantikus filmjelenetek, amikre mindig vágytunk – de sajna soha nem fognak összejönni

A VOUS-lányok most összegyűjtötték, velünk miért nem történhetnek meg ezek a csöpögős, eget rengető, varázslatos és elképesztően teátrális szituációk.

romantikus film teszt

Hány romantikus filmet ismertek fel egyetlen képkocka alapján? Teszteljétek!

„Ikonikus filmek ikonikus jelenetei. Nagyjából így foglalhatnánk össze a tesztünk lényegét, de hogy a dolog ne legyen ilyen egyszerű, teljes jelenet helyett mi csak egyetlen képkockát mutatunk meg nektek, és arra vagyunk kíváncsiak, ennyiből is kitaláljátok-e, melyik filmre gondoltunk. A VOUS romantikusfilm-kvízével most tesztelhetitek, hogy mennyire alaposan ismeritek a nagy kedvenceket.

Woody Allen 1996-ban valószínűleg szintén röhejesnek találta a szerelmesek táncolós, egekben szárnyalós helyzeteit, így megalkotta az egyik legkedvesebb filmjelenetemet, amikor Goldie Hawnnal a Varázsige: I love you című vígjátékban táncolnak egy igazán varázslatosat és igazán irreálisat.

Objektum doboz

Számtalan olyan szituáció van tehát a filmekben, amiken mi könnyes szemmel tudunk meghatódni, ezeken viszont a legtöbb pasi maximum röhög egyet, és tudjátok mit? Nekik van igazuk!

Gondoljatok csak Bridget Jonesra. Emlékeztek, hogyan jön össze Mr. Darcyval? Naná, hogy emlékeztek, azért érdemes újra feleleveníteni egypár perc erejéig. Miközben pedig nézitek, most próbáljátok meg abszolút racionálisan figyelni, mi is történik valójában.

Objektum doboz

Miután tehát Darcy elolvassa Bridget naplóját, amiben nem ír túl kedveseket a férfiról, Darcy elhagyja a nő lakását. Bridget azon nyomban utánaered egy leopárdmintás bugyiban, kardigánban és egy sportcipőben, a HÓBAN! Szerintetek ezek után bárki arra vágyna, hogy megcsókoljon benneteket? Én erősen kétlem! Azt hiszem, előbb keresne nektek egy pszichiátert, vagy egész egyszerűen csak egy gyors hátraarccal távozna a helyszínről.

„Nincs mit szépíteni: Bridget Jones egy lúzer” – A karakter egy huszonéves lány szemével

„Nincs mit szépíteni: Bridget Jones egy lúzer” – A karakter egy huszonéves lány szemével

„Bridget Jones naplója. 2001-ben ezzel a címmel robbant be a kultuszfilm és az azóta talán legismertebb szinglikarakter. Arra, hogy miért volt akkora sikere a könyvnek, majd a filmnek, igen egyszerű a válasz. A szinglik nők, vagy akik még emlékeztek rá, milyen szinglinek lenni, saját magukat látták viszont a vásznon, magukon röhögtek, sírtak. A film bemutatta, milyen esendő egy nő. Ez így rendben van, a maga módján aranyos is, de hogy valójában ilyen lett volna egy szingli nő élete, azt kétlem, illetve remélem.

Emcsi is két lábbal áll a földön, így ő a következő jelenetet képtelen elhinni:

Tipikus jelenet, amikor a két főszereplő egy nagyvárosi klubban összetáncol, majd flörtölnek, esetleg egyéjszakás kalandba keverednek, de nem kérték el egymás elérhetőségeit, és ezt másnap már mindegyik nagyon bánja: 'brühühü, sosem látom többé'.

Aztán kiderül, hogy új kolléga érkezik az irodába, és mit nem, pont a másik fél az… Na ja! Ilyen tuti, hogy nincs, főleg egy amerikai nagyvárosban. Mert ha még Mátészalkán történik ez… de könyörgöm, New Yorkban?”

Fotósunk, Zsófi, bár könnyekig hatódik az Igazából szerelem egyik jelenetén, amikor – a fülig szerelmes – Mark random beállít Juliethez, miközben a férj bent tévézik a kanapén, és abszolút nem zavartatva magát szerelmet vall a lánynak. Persze hogy szuperromantikus, miközben baromi felháborító is, és nem, nem azért nem jöhetne létre, mert az emberekben van ennyi korrektség, hanem mert Zsófi szerint:

A pasik nagy részéből mára kiveszett a romantika, és nem így vallanának szerelmet, hanem egyszer részegen letámadnának.”

A férj léte-nemléte szerinte itt tökmindegy. Hmm…

Objektum doboz

És ha már a napunk témája Baby, hiszen a Dirty Dancinget éppen ma kerek harminc évvel ezelőtt mutatták be, akár górcső alá is vehetjük. Van mit! Leginkább azt, hogy míg arról fantáziálunk, hogy egyszer a szeretett férfihoz rohanva, majd felkap minket, és a magasba emelve megtart, majd lassan letesz a földre, miközben forrón a szemünkbe néz, érdemes gyorsan kiverni a fejetekből vagy edzeni rá!

Objektum doboz

Mert hacsak nem rendelkeztek olyan izomzattal, mint Baby, és a pasitok olyannal, mint Johhny – kicsi az esély, hogy összejöjjön, persze még ezek mellett is. Na de erre legalább edzhettek, és gyakorolhattok, hátha…

Azért csak óvatosan!

Ajánlott cikkek