Reggelinek vagy desszertnek is nagy kedvenc a gofri, amiről azoknak sem kell lemondaniuk, akik az egészségesebb étrend követői – feltéve, ha szeretik a kókuszt! Ez a finomság ugyanis kókuszreszelékkel készül liszt helyett, tejtermék kiváltására pedig használhatunk kókuszkrémet. Puha, illatos, isteni!
A kókusz zseniális alapanyag, a húsából készülő reszelék megőrölve egyes desszertekben tökéletesen kiválthatja a lisztet, persze nem mindenben. A szintén húsából készülő kókusztej és -tejszín pedig az állati eredetű tejtermékek szuper alternatívája. A kókuszkrém pedig valahol a tej és a tejszín között van állagra, és azért is szeretjük nagyon, mert bár nagyon selymes, de míg a konzervkókusztejszín elég magas zsírtartalommal bír (29-30%), addig a dobozos kókuszkrém csak 9-10%-os.
A világ legjobb fogyókúrás nasiját meg kell ismernetek!
Legelőször az olasz tengerparton ettem kókuszt, nem tudtam ellenállni annak a feelingnek, hogy megállítsam a homokos parton a kokkóó, kokkóó szavakat ordítozó árusokat, és vegyek tőlük egy szelet kókuszt. Először csalódás volt.
Ehhez a könnyű, kívül roppanós, belül puha gofrihoz a kókusz mellé még néhány tojásra, sütőporra és egy kis étkezési keményítőre van csak szükség, így glutén- és laktózmentes étrendbe is beilleszthető. Mivel a tojások mérete befolyásolhatja a tésztamassza sűrűségét, a keményítővel beállíthatjuk, hogy jó sűrű palacsintatészta állagot kapjunk.
Aki szereti, a nyers tésztába tehet pár szem mazsolát, kevés csokicsipszet, vaníliát vagy egy evőkanálnyi rumot – egyik sem fogja elontani, de önmagában is nagyon finom!
A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!