Egyéb kategória

Energiafalatok mindenkorra – akár fesztiválra is –, egyszerűen és egészségesen

Az aszalt gyümölcsökből és csonthéjasokból házilag készített energiafalat istenien finom, hozzáadott cukrot nem tartalmaz, pár perc alatt elkészül. Ha kirándulni, sportolni megyünk, életmentő lehet egy kis energialöket, de akár fesztiválra is vihetünk belőle, mert nem biztos, hogy találunk kedvünkre való vagy az étrendünkbe illő harapnivalót.

vous - 2017.08.15.
Energiafalatok mindenkorra – akár fesztiválra is –, egyszerűen és egészségesen

Akármerre induljunk is, sosem árt, ha van nálunk egy kis tartalék energia, pár falat, ami felpörget, ha leesik a vércukorszintünk. Vagy ha másképp alakulnak a dolgok, mint elterveztük, ha egy rendezvényen nem találunk a fogunkra valót.

A fesztiválokon például ritkán gondolnak az egészségesebb életmódot követőkre, ahogy a táplálékérzékenyeknek is rendszerint gondoskodniuk kell maguknak némi harapnivalóról. 

A különféle házi müzliszeletek mellé érdemes felvenni a repertoárba az energiafalatokat is, mert nagyon egyszerű, csak aszalt gyümölcs és csonthéjas van benne, némi fűszer, de gazdagíthatjuk zabpehellyel, más magokkal és aszalványokkal is.

fingerfood-falatka-parti1

Beszélgetős, borozós baráti bulihoz: egyszerű és finom falatkák és finger foodok

Lehet vendégváró, de egy egész estés beszélgetős, borozós bulit is elvisz a hátán a zseniális finger food, ha többfélét készítünk belőle, sőt szilveszterre is ideális. Nem kellenek evőeszközök, se tányér, csupán néhány szalvéta, ráadásul színes, sokféle, mókás, ha csak falatkákkal készülünk – mutatunk néhány szuper és egyszerű ötletet!

Ha a gyümölcsös masszát hengerré formázzuk, akkor praktikusan mindig annyi szeletkét vághatunk belőle, amit éppen elfogyasztunk vagy magunkkal viszünk – nem szárad ki, és a hűtőben 1 hétig bátran eltartható.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cooka oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.