Egyéb kategória

Energiafalatok mindenkorra – akár fesztiválra is –, egyszerűen és egészségesen

Az aszalt gyümölcsökből és csonthéjasokból házilag készített energiafalat istenien finom, hozzáadott cukrot nem tartalmaz, pár perc alatt elkészül. Ha kirándulni, sportolni megyünk, életmentő lehet egy kis energialöket, de akár fesztiválra is vihetünk belőle, mert nem biztos, hogy találunk kedvünkre való vagy az étrendünkbe illő harapnivalót.

vous - 2017.08.15.
Energiafalatok mindenkorra – akár fesztiválra is –, egyszerűen és egészségesen

Akármerre induljunk is, sosem árt, ha van nálunk egy kis tartalék energia, pár falat, ami felpörget, ha leesik a vércukorszintünk. Vagy ha másképp alakulnak a dolgok, mint elterveztük, ha egy rendezvényen nem találunk a fogunkra valót.

A fesztiválokon például ritkán gondolnak az egészségesebb életmódot követőkre, ahogy a táplálékérzékenyeknek is rendszerint gondoskodniuk kell maguknak némi harapnivalóról. 

A különféle házi müzliszeletek mellé érdemes felvenni a repertoárba az energiafalatokat is, mert nagyon egyszerű, csak aszalt gyümölcs és csonthéjas van benne, némi fűszer, de gazdagíthatjuk zabpehellyel, más magokkal és aszalványokkal is.

fingerfood-falatka-parti1

Beszélgetős, borozós baráti bulihoz: egyszerű és finom falatkák és finger foodok

Lehet vendégváró, de egy egész estés beszélgetős, borozós bulit is elvisz a hátán a zseniális finger food, ha többfélét készítünk belőle, sőt szilveszterre is ideális. Nem kellenek evőeszközök, se tányér, csupán néhány szalvéta, ráadásul színes, sokféle, mókás, ha csak falatkákkal készülünk – mutatunk néhány szuper és egyszerű ötletet!

Ha a gyümölcsös masszát hengerré formázzuk, akkor praktikusan mindig annyi szeletkét vághatunk belőle, amit éppen elfogyasztunk vagy magunkkal viszünk – nem szárad ki, és a hűtőben 1 hétig bátran eltartható.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cooka oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.