A mézédes görögdinnyével képtelenség betelni: jól behűtve az egyik legjobb frissítő és folyadékpótló, amit csak el lehet képzelni. Ám ha vendégeket várunk egy kerti partira, akkor nem túl fantáziadús szimplán csak felkockázva kínálni, készítsünk belőle inkább pizzát, dinnyepizzát.
Nagyon mutatós és ötletes, a pizzák között pedig valószínűleg ez a legegészségesebb változat, a kövér, gömbölyű dinnyék körszeletekbe vágva pedig szinte kínálják magukat, hogy pizzaszeleteket imitáló desszertté alakuljanak, és csak a fantáziánk szabhat határt, hogy mi kerüljön rá feltétnek.
Így válasszatok biztosan isteni görög- és sárgadinnyét!
A dinnyeszezon kellős közepén járunk, amikor is a legtöbb háztartás hűtői megtelnek dinnyével. Ilyenkor mindig adódik a kérdés: hogyan válasszunk tökéletés dinnyét? Az alábbiakban erre (is) kaphattok pár jótanácsot.
A legegyszerűbb, ha friss gyümölccsel kirakjuk, pár szem áfonya, szeder is már nagyon csinossá és csábítóvá teheti, de egy meghámozott és felszeletelt kivivel, vékony cikkekre vágott kajszival vagy nektarinnal is nagyon mutatós és finom.
A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!