Egyéb kategória

A lángoson túl… – Kedvenc balatoni éttermeink egy helyen

A Balaton szó hallatán legtöbben egy jó hekkre, lángosra és a tömeges strandolásra gondolnak elsőként. Pedig a magyar Riviérán számos látni-, „ennivaló” hely akad. A VOUS-lányokkal közösen ezúttal képzeletben felszálltunk a jó öreg Kék Hullámra, és meg sem álltunk Balatonig. Tartsatok velünk, eláruljuk, hova látogassatok el idén nyáron!

vous - 2017.07.28.
A lángoson túl… – Kedvenc balatoni éttermeink egy helyen
budapest-nyaron-sokkal-a-fovaros-legjobb-helyei-amiket-muszaj-kiprobalnotok-engel-nora

Budapest nyáron… – A főváros legjobb helyei, amiket muszáj kipróbálnotok

Duna-parti panoráma, gömbizzók, fröccsök, baráti társaságoktól hangos teraszok – csak néhány dolog, ami eszembe jut, ha a nyár legmenőbb budapesti helyeire gondolok. Mert ha valamiben verhetetlen a főváros, az bizony a teraszos helyek kimeríthetetlen választéka – pláne nyáron. Tartsatok velünk, megsúgjuk, merre induljatok ma munka után!

Malackrumpli

Divatimádó szerzőnk és szerkesztőnk, Nóri szinte egész Balatonfüredért rajong, de leginkább a Malackrumpli nevű gasztroparadicsomhoz húz a szíve. 

„Jó minőségű ételek, helyi, szezonális alapanyagokból. Imádtam az eredeti helyszín dizájnját, de azt hallottam, az új BRKLYN-nal összevont verzió sem rossz. Ezt még idén le kell tesztelnem! Egyébként BBQ- és hambugerrajongóknak kötelező.”

BRKLYN + Malackrumpli – 8230 Balatonfüred, Kisfaludy utca 4.

Forrás:
Facebook / Malackrumpli

Hatlépcsős

Főszerkesztőnk, Eszter a balatoni cikktémát hallva rögtön a Hatlépcsős nevű klasszik borozót emlegette, itt ugyanis legendás a velős pirítós. A pirítós letesztelve, Eszter pedig csak ajánlani tudja a helyet. Röviden és tömören :

Kihagyhatatlan, ha Füreden jár az ember! 

Hatlépcsős – 8230 Balatonfüred, Jókai Mór u. 30

Forrás:
Facebook

Kistücsök 

DIY-királynőnk, Mojzi aki a lakberendezés mellett az ételekhez is ért, egyenesen rajong Balatonszemes egyik legjobb helyéért:

„Régóta a bakancslistámon volt.

Akit egy kicsit is érdekel a gasztronómia, kedveli a pocakját, és nem sajnál egy picivel többet áldozni egy isteni fogásért, annak ott a helye – így hát az enyém is ott volt!

Nagyon izgalmas és változatos étlappal rendelkeznek, és többek között olyan baromi izgalmas ételekkel, amelyekkel bár nap mint nap találkozhatunk, ők olyannyira újragondolják, hogy szinte rájuk sem lehet ismerni – mint például a zúza vadasan elkészítve, amibe egyből beleszerettem. Tisztelik az ételeket, az alapanyagokat, és olyan magasságokba emelik őket, hogy újra és újra visszacsábítják a vendégeket.”

Kistücsök – 8636 Balatonszemes, Bajcsy-Zsilinszky u. 25.

Forrás:
Facebook / Kistücsök

Müller Pince

Fotósunk, Zsófi, nem meglepő módon, elsősorban a panoráma miatt ajánlja egyik kedvenc pincészetét. 

„Aranka übercuki, és a pince kilátása a Balatonra elég jó, egész nap el lehet mozizni ott – és még gránátalma is terem náluk! Vannak finom hideg-meleg falatok a borok mellé,

és extra feature Bandi, a szeretetéhes keverék kutya, aki mindenkihez odamegy egy dögönyözésért.

Müller Pince – 8243 Balatonakali, Szőlőhegy, Bagoly u. 1124.

Forrás:
Facebook / Müller Pince

Nektek mi a kedvenc helyetek Balatonon? Meséljetek! 

Ajánlott cikkek