Otthon

Egészséges házi gumicukor – amit lelkiismeret-furdalás nélkül habzsolhattok

Ne is tagadjuk, néha úgy rá tudunk kívánni egy-egy édes falatra, hogy akár ölni is képesek lennénk érte. Na jó, ez azért kissé túlzás, de ha egyszer szöget üt a fejünkben, hogy csoki, süti, fagyi vagy épp gumicukor kell „mostésazonnalderögtön”, akkor bizony senki nem állhat az utunkba. Csak a diéta, na meg az egészséges életmód! Ha az édesség iránti vágyatokat nem tudnátok lecsillapítani egy kis gyümölccsel, mutatok egy egészséges gumicukor-alternatívát, amit nagyjából 15 perc alatt el is készíthettek.

vous - 2017.07.22.
Egészséges házi gumicukor – amit lelkiismeret-furdalás nélkül habzsolhattok

Szerintem nincs olyan ember, aki ne szeretné a gumicukrot – maximum eltitkolja. Jó, tény és való, hogy gyakorlatilag semmilyen hasznos, tápláló és egészséges hozzávalót nem tartalmaz, de hát mit tehetünk, ha ennyire finom?

Mondjuk elkészíthetjük úgy, hogy ne tartalmazzon felesleges színezékeket, térfogatnövelőket, illatanyagokat és baromi sok cukrot. Helyette kerülhet bele 100%-os gyümölcslé, gyümölcspép, zselatin és egy kevés méz vagy édesítő. Zselatinnal készítve persze nem lesz tökéletesen olyan az állaga, mint boltban kapható társának, íze viszont mindenért kárpótol, és mivel érdemes hűtőben tárolni, sokkal frissítőbb is ezt falatozni a rekkenő hőségben.

Fagyi egyetlen hozzávalóból?! Amikor a desszert nemcsak finom, de egészséges és olcsó is Mojzes Nóra

Fagyi egyetlen hozzávalóból?! Amikor a desszert nemcsak finom, de egészséges és olcsó is

Na, megvan, hogy mi az? Naná, hogy a banán, ami pektintartalma miatt tökéletes a feladatra! Édes, krémes, tápláló, fillérekért hozzájuthatunk az év bármely napján, és még pepecselni sem kell vele sokat, hogy isteni fagylaltot készíthessünk belőle. Persze a kreatívabbak és mohók gourmandok aztán az alap banánfagyit azzal turbózhatják fel, amivel csak szeretnék!

Amire szükségetek lesz (10 db gumicukorhoz)

Forrás:
VOUS
 • 2 db zselatinlap vagy egy kis zacskó zselatinpor, vegánok agar-agarral is készíthetik
 • 1 dl frissen facsart vagy egyéb 100%-os gyümölcslé
 • cukor, méz vagy édesítő – de természetesen ez el is hagyható

Eszközök

 • kisebb méretű formák vagy jégkockatartó
 • lábas
 • kanál

Elkészítése

 1. ½ dl gyümölcslében oldjátok fel a zselatint, majd lassú tűzön kezdjétek el melegíteni. Semmiképp se forraljátok, épp csak addig melegítsétek, amíg teljesen fel nem oldódik benne a zselatin.
   
 2. Ha felhabzik a folyadék, mindenképp szedjétek le róla egy kanállal, hogy majd szép tiszta, áttetsző cukorkákat kapjatok.
   
 3. Ha ez megtörtént, öntsétek hozzá a maradék gyümölcslevet, majd – ha kedvetek tartja – ízesítsétek. Öntsétek a keveréket a formákba, és mehet is a mélyhűtőbe nagyjából tíz percre. Ezután már fogyasztható az egészséges gumicukor.
   

  Forrás:
  VOUS

  Forrás:
  VOUS

  Forrás:
  VOUS

  Forrás:
  VOUS

Mivel nem tartalmaz tartósítószert, érdemes a hűtőben légmentes dobozban tárolni, és viszonylag rövi időn belül elfogyasztani. Igaz, kizártnak tartom, hogy egy nap alatt ne fogyna el!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!