Otthon

Egészséges házi gumicukor – amit lelkiismeret-furdalás nélkül habzsolhattok

Ne is tagadjuk, néha úgy rá tudunk kívánni egy-egy édes falatra, hogy akár ölni is képesek lennénk érte. Na jó, ez azért kissé túlzás, de ha egyszer szöget üt a fejünkben, hogy csoki, süti, fagyi vagy épp gumicukor kell „mostésazonnalderögtön”, akkor bizony senki nem állhat az utunkba. Csak a diéta, na meg az egészséges életmód! Ha az édesség iránti vágyatokat nem tudnátok lecsillapítani egy kis gyümölccsel, mutatok egy egészséges gumicukor-alternatívát, amit nagyjából 15 perc alatt el is készíthettek.

vous - 2017.07.22.
Egészséges házi gumicukor – amit lelkiismeret-furdalás nélkül habzsolhattok

Szerintem nincs olyan ember, aki ne szeretné a gumicukrot – maximum eltitkolja. Jó, tény és való, hogy gyakorlatilag semmilyen hasznos, tápláló és egészséges hozzávalót nem tartalmaz, de hát mit tehetünk, ha ennyire finom?

Mondjuk elkészíthetjük úgy, hogy ne tartalmazzon felesleges színezékeket, térfogatnövelőket, illatanyagokat és baromi sok cukrot. Helyette kerülhet bele 100%-os gyümölcslé, gyümölcspép, zselatin és egy kevés méz vagy édesítő. Zselatinnal készítve persze nem lesz tökéletesen olyan az állaga, mint boltban kapható társának, íze viszont mindenért kárpótol, és mivel érdemes hűtőben tárolni, sokkal frissítőbb is ezt falatozni a rekkenő hőségben.

Fagyi egyetlen hozzávalóból?! Amikor a desszert nemcsak finom, de egészséges és olcsó is Mojzes Nóra

Fagyi egyetlen hozzávalóból?! Amikor a desszert nemcsak finom, de egészséges és olcsó is

Na, megvan, hogy mi az? Naná, hogy a banán, ami pektintartalma miatt tökéletes a feladatra! Édes, krémes, tápláló, fillérekért hozzájuthatunk az év bármely napján, és még pepecselni sem kell vele sokat, hogy isteni fagylaltot készíthessünk belőle. Persze a kreatívabbak és mohók gourmandok aztán az alap banánfagyit azzal turbózhatják fel, amivel csak szeretnék!

Amire szükségetek lesz (10 db gumicukorhoz)

Forrás:
VOUS
 • 2 db zselatinlap vagy egy kis zacskó zselatinpor, vegánok agar-agarral is készíthetik
 • 1 dl frissen facsart vagy egyéb 100%-os gyümölcslé
 • cukor, méz vagy édesítő – de természetesen ez el is hagyható

Eszközök

 • kisebb méretű formák vagy jégkockatartó
 • lábas
 • kanál

Elkészítése

 1. ½ dl gyümölcslében oldjátok fel a zselatint, majd lassú tűzön kezdjétek el melegíteni. Semmiképp se forraljátok, épp csak addig melegítsétek, amíg teljesen fel nem oldódik benne a zselatin.
   
 2. Ha felhabzik a folyadék, mindenképp szedjétek le róla egy kanállal, hogy majd szép tiszta, áttetsző cukorkákat kapjatok.
   
 3. Ha ez megtörtént, öntsétek hozzá a maradék gyümölcslevet, majd – ha kedvetek tartja – ízesítsétek. Öntsétek a keveréket a formákba, és mehet is a mélyhűtőbe nagyjából tíz percre. Ezután már fogyasztható az egészséges gumicukor.
   

  Forrás:
  VOUS

  Forrás:
  VOUS

  Forrás:
  VOUS

  Forrás:
  VOUS

Mivel nem tartalmaz tartósítószert, érdemes a hűtőben légmentes dobozban tárolni, és viszonylag rövi időn belül elfogyasztani. Igaz, kizártnak tartom, hogy egy nap alatt ne fogyna el!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.