Egyéb kategória

Pénztárcabarát, puha, kényelmes. Mi az? – Ismerjétek meg a mosható betétet

Egy átlagos nő élete során több mint tízezer tampont vagy betétet használ el. Sokan emiatt váltanak át környezettudatosabb alternatívára, az intim tölcsérre vagy a mosható betétre. 

vous - 2017.07.08.
Pénztárcabarát, puha, kényelmes. Mi az? – Ismerjétek meg a mosható betétet

Ez a két alternatív módszer főleg mostanában kezdett el terjedni, bár mondhatjuk, hogy a mosibetét a fiatalabb módszer. Éppen emiatt a fogadtatások is vegyesek. Van, aki fújol, mondván, hogy milyen dolog már folyamatosan kimosni a betétet használat után, ám a másik tábor egyenesen isteníti.

Mi benne olyan jó?

Az intimkehely/tölcsér és mosibetét kérdések és válaszok Facebook-csoportban megválaszolták a csajok, alig győztem pontokba szedni ennyi előnyét a mosibetétnek, azon túl, hogy környezetbarát megoldás:

  • nem fülled be a melegben,
  • elmúltak a gyulladásos, gombás fertőzéses panaszok,
  • felvidít a legnehezebb napokon is: a cuki mintái miatt,
  • pénztárcabarát,
  • sokkal többet bír az eldobható társánál,
  • biztonságérzetet ad, hogy nem érintkezik vegyszerrel a bőr és a nyálkahártya,
  • nem ragad a bőrhöz, nem dörzsöl,
  • nincsenek kellemetlen szagok,
  • észrevehetetlen: puha és kényelmes.

Különösen meglepődtem azon, amikor a cukiságot hozták fel motívumnak, de tényleg az! Ha rászánjátok magatokat a mosibetétekre, akkor gyakorlatilag ti választjátok ki, hogy milyen legyen: dinnyemintás, egyszínű vagy mesefigurás. 

Objektum doboz

Nem is kell messzire mennetek, ha mosibetétet szeretnétek venni, egyre több magyar gyártó foglalkozik ezzel.

És nem, ezek a betétek nem olyanok, mint nagyanyáink mosható betétjei: ezek a modern változatai.

Ez azt jelenti, hogy a betét felső rétege pamutvászon, az alsó rétege pedig egy vízálló réteg, közte pedig valamilyen természetes anyagból készült, vegyszermentes nedvszívó réteg van. A méret szempontjából pont akkora a választék, mint az eldobhatós betétnél, így a legegyszerűbb, ha úgy választotok, ahogyan egy eldobhatós betétet: méret és nedvszívó képesség alapján.

Előnye még a mosibetétnek, hogy ragasztócsík helyett patent tartja össze a szárnyakat, így használat után is könnyedén összecsomagolható, és neszesszerbe elrakható. Egyébként meglepő, de egyre több nő cseréli le a fürdőszobában fellelhető dolgait környezettudatos változatra.

Objektum doboz

Hogyan kell tisztán tartani?

Könnyen. Először hideg vízzel át kell öblíteni, majd marhaepeszappannal át kell dörzsölni. Ez a szappan növényi olajokból és marhaepekivonatból készül, és a legmakacsabb vérfoltot is eltávolítja a betétekből (illetve másból is). A szappant is ki kell öblítenetek, és már száradhat is, ám ha ragaszkodtok hozzá, akkor 30 fokon ki is moshatjátok. Egy dologra kell ügyelnetek: ne használjatok öblítőt, az károsítja a betét anyagát.

Objektum doboz

Mennyi ideig lehet használni?

Legalább hatvanszor lehet kimosni egy betétet, ami azt jelenti, hogy akár öt évig is használhattok egyet. Elég pénztárcabarát termék, hacsak rá nem kattantok, és gyűjteni nem kezditek.

Objektum doboz

Én úgy gondolom, nem hülyeség az eldobható betét sem, bárhogy röhög néhány férfi a látványától, vagy viszolyognak tőle néhányan a nők közül. Nem kötelező rá átállni, de könnyen el tudom képzelni, hogy aki allergiás az eldobhatós betét anyagára, vagy hajlamosabb elkapni a befülledéstől valamilyen fertőzést, és nem tolerálja a tampont sem, annak tényleg jó alternatíva lehet.

600

Magyar gyártók, akik mosibetétet készítenek:

Ajánlott cikkek