Egyéb kategória

A srác, aki megragadta az élet lényegét – Interjú a NYX Face Awards győztesével

Ha ti is lelkesen követtétek a NYX Face Awards versenyét, biztosan nagyon izgultatok, ki nyer a TOP 5 versenyző közül. Bár én úgy gondolom, mindannyian nyertünk: ők követőket és tapasztalatot, mi pedig fantasztikusabbnál fantasztikusabb sminkeket nézhettünk végig, különféle témakörökre. A verseny véget ért, én pedig a nyertest faggattam az élményeiről.

vous - 2017.07.02.
A srác, aki megragadta az élet lényegét – Interjú a NYX Face Awards győztesével

De előbb elevenítsük fel, mi is történt a véghajrában. Az utolsó öt versenyzőnek az Élet témakörében kellett alkotnia, és mindannyian ki is tettek magukért. Nézzük is őket sorrendben, a szavazatok alapján!

5. Makeup Universe

Ez az átváltozás egyszerűen mesés! Szerintem még fogunk hallani erről a tehetségről, nem kis maszkmesteri ügyességről bizonyított ebben a videóban.

Objektum doboz

4. Vic Torie – a Földönkívüli

Viki az Élet témakörét az idegen élet szemszögéből szerette volna bemutatni, és mit mondjak, elég ütős lett. A videó szerkesztése is rásegített a hátborzongató hangulatra, ő maga pedig találóan összemixelte az embert a földönkívülivel. Apropó, a mi szerkesztőségünkben is van ám egy-két UFÓ!

Objektum doboz

3. Mészáros Csaba

 Csaba a teremtéshez nyúlt vissza, és a tőle már megszokott maszkmesteri minőséget nyújtotta. Bevallom, én neki drukkoltam a kezdetektől.

Objektum doboz

2. Csizmadia Gabriella

Ez az átváltozás egyszerűen mesés!

Objektum doboz

1. Hédinke

vlogger körökben jól ismert Hédinke ezúttal egy egyszerűbb sminkhez nyúlt, és az élethez oly jól kapcsolódó témához: az elmúláshoz. 

Objektum doboz

életem filmje

Nagy filmes átalakulások – Így lett Hugh Jackmanből Feketeszakáll!

Fogadunk, hogy sosem gondolkodtatok el azon, hogy kik és hogyan dolgoztak a színészek megjelenésén, de a rendező és a színészek nevét egyből tudjátok. Pedig a sminkesgárdának nem kicsi a része abban, hogy elégedetten távozzatok a moziból, és nem utolsósorban az ő érdemük a filmtörténelemben az a sok bravúros átváltozás, amiről ugyan tudtok, hogy volt, de annál többet nem foglalkoztatok vele. Ezen gyorsan változtatnunk kell, ismerjétek meg a legnagyobb filmes átalakulásokat!

A győztes azonban nem kizárólag a szavazatok alapján kaphatta meg Az Év Beauty Bloggere címet, nyolcvan százalékos beleszólása volt a zsűrinek is. Így az átváltozóművész, Mészáros Csaba kapta meg a díjat.

Gratulálunk neki!

Objektum doboz

Interjú a győztessel

Mészáros Csaba örömmel válaszolt a kérdéseimre a versenyről, sminkelésről, álmokról. Sőt némi sminktippet is megosztott velem.

Milyen érzés, hogy nyertél? Számítottál rá ?

Fantasztikus érzés, nem is tudom szavakba önteni.

Nem gondoltam volna, hogy nyerhetek a versenyen, mivel úgy éreztem, Magyarországon még nem olyan hétköznapi dolog, hogy egy férfi sminkben jelenjen meg, vagy az, hogy képviseljen egy sminkmárkát.

Végül azonban én lettem, aki megnyerte a versenyt, és ez hatalmas öröm nekem és a családomnak is, akik nagyon büszkék rám. 

Honnan jött nálad a smink iránti érdeklődés ?

Már 12 éves korom óta érdekelnek a szépészeti dolgok, például hajazás, sminkelés, műkörmözés és sok más egyéb. Anyukámat gyerekkorom óta kísértem fodrászhoz, műkörmöshöz, kozmetikushoz, így már akkor megtetszettek ezek a szakmák, és tudtam, hogy én is ezt szeretném majd csinálni.

Objektum doboz

A videóidból kiderül, hogy azért jóval túllépsz a sminkelés határain, amit te csinálsz, az már a maszkmesteri munka felé hajlik. Honnan tanultad meg ezeket a fogásokat?

Az igazat megvallva, nem tanultam, hanem elsajátítottam az internetről, vagy éppen, ahogy esett. Ez kicsit viccesnek hangzik, de például a döntős sminkemnél a hegyek kialakításához szivacsdarabokat használtam  ahhoz, hogy tényleg hegy formákat alakítsak ki, de az is közben jutott eszembe, hogy mivel is csinálhatnám, szóval kipattannak ötletek a fejemből. Illetve néztem olyan videókat, amiben maszkolással foglalkoznak.

A verseny előtt nem csináltam semmilyen maszkos alkotást, itt kezdtem el először.

Annyit azért el szeretnék mondani, hogy azért ezek elég durva anyagok, nagyon vigyázni kell velük.

Van sminkes példaképed? 

Ha nem is példakép, de sok olyan ember van, akinek tetszenek a munkái. Magyarok közül Dominique Roberts, a külföldiek közül Patrick Star, Jordan Hanz, Jeffree Star, és még sorolhatnám.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Hétköznapokban is szoktál sminkelni?

Nem mindennap, a nagy nyári melegekben igen keveset, de ha este megyünk valami rendezvényre, akkor mindenképp. Illetve igen, szoktam sminkelni magam hétköznapokban, teljes fedés, kontúrozás, szemöldök, szempilla, tehát egy komplett arcot készítek, de semmi csillám és színek, tehát nem egy „glam” sminkben rohangálok vagy dolgozom.

Viszont a highlighter elengedhetetlen, bármilyen sminket is készítek. 

Melyik volt a kedvenc sminked a verseny során ? 

Az én kedvencem a Vízalatti Teremtmények sminkem volt.

Objektum doboz

Ritka, hogy férfiak indulnak egy ilyen versenyben, emiatt kaptál hideget-meleget. Ezt hogyan élted meg?

Igen, ez nem egy átlagos téma, de teljesen jól élem meg, mert rengeteg ember gratulál személyesen, levelekben, e-mail formájában, minden közösségi média felületemen. Nagyon sok támogatást, szeretetet kaptam és kapok is, így nagyon szuperül élem meg. Mindenkinek nem tudunk megfelelni, trollkodók, negatív kommentek, megszólalások mindig lesznek, tisztában vagyok vele. 

Próbálok nem foglalkozni vele – ami egyáltalán nem egyszerű –, de inkább a sok pozitív emberre gondolok, akik mellettem állnak.

Mik a további terveid?

Nagyon sok tervem van, és igyekszem jó úton haladni, hogy megvalósítsam álmaim, illetve sok embernek szeretnék  segíteni.

Szeretném a YouTube-videózást folytatni, abban fejlődni, a sminktudásom magasabb szintre helyezni, sokat tanulni. Márkákat, termékeket is szívesen reklámoznék, mellesleg fodrászként dolgozom, amit nagyon szeretek, imádok sminkelni, dekorálni, így majd a jövőben egy komplex dolgot szeretnék kialakítani, amibe ezeket bele tudom sűríteni.

600

Nyári sminktippek Csabától a VOUS-olvasóknak

„Hölgyek- lányok, itt a nyár! Merjetek élénk színeket használni, például próbáljátok ki a színes szemhéjtusokat vagy rúzsokat, hiszen nagyon fel tudja dobni a szürke hétköznapokat.

Aki nem nagyon szereti sminkelni magát, annak ajánlom a BB krémeket, illetve egy szempillaspirált, amivel nagy sokat lehet dobni a szemeken. A kevesebb néha több.

Illetve ajánlom a hidratáló arcpermeteket, amik frissen tartják az arcbőrt, akár smink előtt vagy után is.”

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!