Egyéb kategória

A tökéletes smink titka: 6 ecset, amire minden nőnek szüksége van

Titeket is megigéz a profi sminkesek táskájában lévő ezernyi ecset? Ilyenkor jön a sóhaj: de jó lenne otthonra is! Igen ám, de először tudni kéne, melyik mire való. Jó hír, hogy elég néhány darab, amivel az otthoni sminkelést tökélyre fejleszthetitek.

vous - 2015.10.14.
A tökéletes smink titka: 6 ecset, amire minden nőnek szüksége van

Miért jobb ecsettel?

Anyáink még kézzel sminkeltek, mi a középiskolában már applikátorral, ma pedig ecsetekkel festjük magunkat. Az ecsetek használata segíti a termékek könnyed felvitelét, gyorsítja a sminkelés folyamatát, könnyebb a satírozás átmeneteit kialakítani, szebben lehet kontúrozni a szemet.

Csak jó sülhet ki abból, ha ecsetet használtok!

Arra mindenképpen figyeljetek, hogy puha legyen az ecset szőre. Ha szúrós, érdes, hagyjátok ott. A szem és a körülötte lévő bőr nagyon érzékeny, adjátok meg neki a törődést, persze az arcbőrötöket se sörtékkel fessétek. Legyen minden simogató, puha érzés, amikor sminkeltek.

Egy ecset több funkciót is betölthet. Fontos, hogy sebbenzinnel tisztítsátok ki, amikor krémes állag után púderbe nyúltok, vagy a színeket váltjátok. Hetente, legfeljebb kéthetente langyos, samponos vízzel öblítsétek ki és szétterítve egy éjszaka alatt hagyjátok megszáradni. Így lesznek hosszú életűek, és persze illatosak.

Kezdjétek el felépíteni az ecsetszetteteket, élvezni fogjátok, hiszen szebb és tisztább sminkeket tudtok velük készíteni. Első körben elég ez a néhány darab, aztán lehet bővíteni a repertoárt.

Forrás:
Szabó Solya
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.