Egyéb kategória

A tökéletes smink titka: 6 ecset, amire minden nőnek szüksége van

Titeket is megigéz a profi sminkesek táskájában lévő ezernyi ecset? Ilyenkor jön a sóhaj: de jó lenne otthonra is! Igen ám, de először tudni kéne, melyik mire való. Jó hír, hogy elég néhány darab, amivel az otthoni sminkelést tökélyre fejleszthetitek.

vous - 2015.10.14.
A tökéletes smink titka: 6 ecset, amire minden nőnek szüksége van

Miért jobb ecsettel?

Anyáink még kézzel sminkeltek, mi a középiskolában már applikátorral, ma pedig ecsetekkel festjük magunkat. Az ecsetek használata segíti a termékek könnyed felvitelét, gyorsítja a sminkelés folyamatát, könnyebb a satírozás átmeneteit kialakítani, szebben lehet kontúrozni a szemet.

Csak jó sülhet ki abból, ha ecsetet használtok!

Arra mindenképpen figyeljetek, hogy puha legyen az ecset szőre. Ha szúrós, érdes, hagyjátok ott. A szem és a körülötte lévő bőr nagyon érzékeny, adjátok meg neki a törődést, persze az arcbőrötöket se sörtékkel fessétek. Legyen minden simogató, puha érzés, amikor sminkeltek.

Egy ecset több funkciót is betölthet. Fontos, hogy sebbenzinnel tisztítsátok ki, amikor krémes állag után púderbe nyúltok, vagy a színeket váltjátok. Hetente, legfeljebb kéthetente langyos, samponos vízzel öblítsétek ki és szétterítve egy éjszaka alatt hagyjátok megszáradni. Így lesznek hosszú életűek, és persze illatosak.

Kezdjétek el felépíteni az ecsetszetteteket, élvezni fogjátok, hiszen szebb és tisztább sminkeket tudtok velük készíteni. Első körben elég ez a néhány darab, aztán lehet bővíteni a repertoárt.

Forrás:
Szabó Solya
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.