A tartós kánikula, a folyamatos 30 fok feletti hőmérséklet még a legelszántabb nyárimádókat is megviseli, ha nem hűsítő pancsolással töltik az időt. Ilyenkor meleg ételt nem is nagyon kívánunk, a főzés is felesleges macera, de enni és inni igenis kell! 10 remek receptet mutatunk – gyorsak, egyszerűek és HIDEGEK!
A kánikulai forróságban a folyadékpótlás kiemelten fontos, nem véletlen, hogy ilyenkor a leveseket mindenki jobban kívánja.
Vannak, akik a forró levesekre esküsznek, mint ahogy a trópusi éghajlaton élők is,
akik a meleg étel elfogyasztásával fokozzák az izzadást, ami nem túl kellemes, viszont a párologtatás a szervezet lehűléséhez vezet. Lehetséges, de mivel melegben jobban esnek a hűs, friss, savanykás ízek, mi a könnyű, hideg levesekre szavazunk.
Az egyszerűtől a rafináltig: a legjobb jegeskávék könnyen, házilag
A hűsítő és frissítő jeges itallal leginkább kávézók teraszain lepjük meg magunkat, mert valamiért olyan körülményesnek tűnik őket elkészíteni otthon. Pedig egyáltalán nem az, mutatunk is néhány szuper ötletet.
Annál is inkább, mert ha nyár, akkor roskadoznak a polcok és a piacok a friss zöldségektől és gyümölcsöktől, telis teli vitaminnal, rostokkal, és ezekből főzés nélkül – vagy csak pár perc hőkezeléssel – isteni és egészséges leveseket (is) készíthetünk. Jöjjön 10 kedvenc, amit érdemes sorra kipróbálni!
1. Hideg joghurtos céklaleves
A szuperegészséges céklára még mindig leginkább savanyúságként gondolunk, pedig isteni leves is készíthető belőle pofonegyszerűen: könnyű, hűsít, napokig rá lehet járni, emellett kiadós, egészséges, diétás.
A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!