Egyéb kategória

A nyár itala: kipróbáltuk az eszpresszó-tonikot

Robbant a nyár itala, az eszpresszó-tonik, azaz tonik kávéval. Sokan dicsérik, egyesek pedig meg sem kóstolnák, számukra annyira abszurd ez a kombináció. Mi kíváncsiak voltunk, így elkészítettük és megkóstoltuk a kávés tonikot. Vagy tonikos kávét.

vous - 2017.06.20.
A nyár itala: kipróbáltuk az eszpresszó-tonikot

Igaz, nem egy menő kávézóba tértünk be, mi magunk készítettük el az eszpresszó-tonikot, tudjátok, nyári estékre a teraszra. Úgy gondoltuk, nem nagy ördöngösség, hiszen a hozzávalók könnyen beszerezhetők.

Hozzávalók:

  • egy adag presszókávé
  • 1-2 dl tonik (ízlés szerint)
  • lime
  • jég

Forrás:
Molnár Anikó

Elkészítés:

Tegyétek a jeget a pohárba, majd öntsétek fel tonikkal. Keverjétek el, majd óvatosan öntsétek rá a kávét úgy, hogy a jég szépen megtartsa a feketét. Ezután ízesítsétek vagy díszítsétek lime-mal.

mengyan-eszter-budapest-kulonleges-koktel-warm-up-budapest1

Mi már tudjuk, mi a kedvenc koktélod idén nyáron! Megkóstoltuk a budapesti éjszakát

„Ti tényleg ezért kapjátok a fizetést?” – volt, aki ezt megkérdezte tőlünk (na nem így, sokkal udvariasabban). A minap ugyanis úgy döntöttünk, hogy nyakunkba vesszük a bulinegyedet, hogy megtudjuk, milyen íze van a budapesti nyári éjszakának – koktélként. És természetesen nem ezért kapjuk a fizetésünket, de ha már előttünk voltak az italok, nem szégyenlősködtünk.

Fontos! Az eszpresszót hidegen töltsétek a tonikra! A recept nem szentírás, az arányokkal kísérletezni kell. Mi elsőre pontosan betartottuk a receptet, de a végeredmény egyikünknek sem ízlett. Így immár érzésre (kevesebb kávéval) készítettük el az eszpresszós tonikot. 

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó

Azt mondják, ezért jó a kávés tonik

A legtöbb helyen a jegeskávé alternatívájaként ajánlják az eszpresszó-tonikot. Frissítő, új íz, amit érdemes kipróbálni – ez a reklám. 

Amit éreztünk

Eszter: Én szeretem a tonikot, a kávét is, kicsit kellett kísérletezni az arányokkal, de szerintem a második verzió jó lett, édes-keserű, mint a tonik egy kis kávés ízzel. Egy szóval: tök jó.”

Nóri: „Szeretem a kávét is, a tonikot is, de ez a kettő együtt egy no thanks kategória.”

Ancsa:Először nem tudtam hova tenni, de annyira fura, hogy már jó!”

Mcsi: „Őszintén, már ha csak rá gondoltam, forgott a gyomrom. Az első verzió pocsékra sikerült, így azt kaptam, amit vártam. A második adag határozottan jobb lett, de engem nem győzött meg. Olyan, mintha egy híg, vizes feketekávét innék. A keserű íz szerelmeseink viszont szerintem az egyik kedvence lehet.”

Mi ezt a receptet próbáltuk ki

Objektum doboz

Ti próbáltátok már az eszpresszó-tonikot? Hogy ízlett?

Ajánlott cikkek