Egyéb kategória

Különleges kiegészítő az előételtől a desszertig: balzsamkrém házilag

Elegánsabb éttermekben gyakran díszíti a fogásokat egy sűrű, ragacsos, sötét szirup, ami nagyon kellemesen édes, valamint balzsamosan selymes: ez a balzsamecetből főzött balzsamkrém, ínyenc finomság, amit nagyon sokrétűen használhatunk.

vous - 2017.06.19.
Különleges kiegészítő az előételtől a desszertig: balzsamkrém házilag

Az olasz balzsamkrém az előételtől a salátán át a desszertig sokféle finom fogáshoz bevethető. Nemcsak díszítésre, hanem főleg ízesítésre: isteni finom salátára, megpöttyözhetjük vele a különféle bruschetták, apró szendvicsek, vendégváró falatok tetejét, mennyeien illik a májasokhoz, pástétomokhoz, de az érettebb, testesebb sajtokhoz is.

A bátrabbak desszertekhez is kipróbálhatják, mert egyszerre édes és egy kicsit savas, ami nagyon jól ellenpontozza például egy csokimousse vagy akár egy eperfagyi, krémes pohárkrém vagy gyümölcsrizs édességét.

Delikátboltokban beszerezhető, sőt időnként a szuperek és hiperek polcain is feltűnik, de a jó hír, hogy otthon is könnyedén elkészíthető, ha van jó minőségű balzsamecetünk. A nyári kerti partik idején nemcsak vendéglátóként villanthatunk vele, gasztroajándéknak is remek, ha mi megyünk vendégségbe – garantált lesz a siker, mert olyan finomságról van szó, amire könnyű rákattanni.

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.