Egyéb kategória

Tuti tippek és trükkök, hogy mindennek meglegyen a helye az autótokban

Rendetlenség uralkodik az kocsitokban, és azt sem tudjátok, mit hova kéne tennetek, hogy átlássátok a káoszt, mindennek meglegyen a helye, a vasalt blúzotoktól kezdve a gyerekjátékokon át a kulacsokig és egyéb nélkülözhetetlen holmikig, amikre szükségetek van? Akkor segítünk, illetve mi csak a tippeket adjuk, a segítségetekre olyan hétköznapi tárgyak lesznek, amikre eddig nem is gondoltatok!

vous - 2017.06.17.
Tuti tippek és trükkök, hogy mindennek meglegyen a helye az autótokban

Hogy mire lesz szükségetek ahhoz, hogy praktikusan el tudjátok rendezni a cuccaitokat? Ételtároló doboz, muffinsütő forma, karabiner, ruhacsipesz – csak hogy néhányat említsünk. Kíváncsiak vagytok már? Akkor mutatjuk, mi mire jó a járműben.

Használjatok muffinkapszlit!

Az ember nem is gondolná, hogy mi keresnivalója van egy muffinsütő formának az autóban, pedig ebben az „idegen” környezetben is nagyon hasznos segítséget nyújthat. Na nem akkor, ha hirtelen rátok tör a dugóban az édesség iránti vágy. Sokkal inkább az aprópénz tárolásában nyújt segítséget, amit például a parkolásnál használtok. A szilikonos formákkal mindössze annyi a dolgotok, hogy az autó pohártartójába teszitek, majd ebbe szórjátok az érméket. Ezzel a trükkel sokkal könnyebben előbogarászhatjátok a fizetőeszközöket – hiszen akár egyszerre is kiemelhetitek a pénzt a tárolóból a forma segítségével –, arról nem is beszélve, hogy így nem csörögnek és zörögnek folyton az autóban egy-egy nagyobb kanyarodásnál vagy a kátyúkkal tarkított utakon.

Forrás:
Molnár Anikó
3 dolog, ami látszólag kicsi, de valójában nagyon is hatalmas

3 dolog, ami látszólag kicsi, de valójában nagyon is hatalmas

„A méret a lényeg? Ha őszinték vagyunk, ez csak néhány dologgal kapcsolatban van valóban így (például egy bizonyos mogyorókrém esetében, amiből nem létezik elég NAGY). A legtöbb esetben az okos megoldások sokat számítanak, így lesznek a látszólag pici dolgok nagyon is hatalmasak. Hohóó, ne menjetek sehova, mondunk is néhány példát!

Szüntessétek meg az ülés alatti, feletti és melletti szemetet!

Ti hol gyűjtitek az autóban – elkerülhetetlenül – felhalmozódott szemetet? Ha összegyűlik egy nagyobb adag, egyszerre kidobjátok? Vagy egy nem túl csinos nejlonzacskóba dobáljátok őket? Van ennél egy sokkal jobb és esztétikusabb megoldás! Használjatok ételtároló dobozokat. Ezek közül is a legpraktikusabbak a gabonatároló dobozkák, amiknek levehető fedele és nyitható teteje van. A dobozt béleljétek ki egy zacskóval, csukjátok rá a fedőt, és nyissátok ki a kis nyílást, amin keresztül a kisebb hulladékokat dobhatjátok.

Forrás:
Molnár Anikó

Mit tegyetek a kocsiban szétszóródott apróságokkal?

Sebtapasz, kézfertőtlenítő, kézkrém, zsebkendő, elemlámpa és társaik – csak hogy néhányat említsünk. Persze jogosan rávághatjátok, hogy: a kesztyűtartóba! Igen, ez is egy lehetőség. De mi van, ha ott ezeknek már nincs hely, vagy az apróságoktól ugyanolyan káosz alakulna ki ott is, mint mondjuk a hátsó ülésen. Egyik megoldással sem találnátok meg pillanatok alatt, amire épp szükségetek lenne. Ilyenkor jön jól például egy műanyag konténer vagy egyéb dobozka. Szépen sorban tegyétek bele a kütyüket, tegyétek rá a doboz fedelét, és voilà, minden praktikusan egy helyre kerül.

Forrás:
Molnár Anikó

Rendszerezzetek!

Ez nemcsak az apróságokra igaz, hanem a szétszórt gyerekjátékokra, ruhákra, iratokra, és az egyéb, a kocsiban felhalmozódott, de nélkülözhetetlen holmira!

  • Az irattartó mappák éppolyan hasznosak az autóban, mint az irodában.
     
  • A karabinerek bár főként a hegymászók és ipari alpinisták nélkülözhetetlen kellékei, ezentúl ti is az ő táborukat erősíthetitek, ha az ülés fejtámlája alá akasztjátok. Tárolhattok rajta blúzokat, ingeket, egyéb ruhaneműket, esernyőt vagy akár táskát. Szuperhasznos, meglátjátok!
     
  • Csakúgy, mint a karabinerek, a zsebes függő tárolók is rendkívül praktikusak az autóban, amiket akaszthattok az ülés fejtámlájára vagy akár a mennyezeti kapaszkodókra. Tökéletes kulacsok, ruhaneműk, játékok és egyéb holmik tárolására.

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó
Mi kapcsolja ki Takács Nórát, a VOUS sztárszerzőjét, aki Norie Time Out néven új sorozatot indít?

Norie Time Out

Ne felejtsétek el, hogy sztárszerzőnk, Takács Nóra ismét új videókkal jelentkezik, amelyeket a Norie Time Out címke alatt találtok – vagy egyszerűen csak kattintsatok ide!

Takács Nóra összes korábbi írását, videóját itt olvashatjátok el.

Illatosítsatok!

Ha már rend és tisztaság uralkodik a négykerekűtökben, készítsetek saját kezűleg autóillatosítót! Persze készen is vásárolhattok ilyesmit, de ha ti szeretnétek kikeverni a kedvenc illatotokat – ami talán kevésbé mesterséges, mint boltban kapható társai – csepegtessetek illóolajokat egy erre alkalmas apró párnára, vattára. Akár kis méretű pamacsokra is rácsepegtethetitek. Ha ezeket egy egyszerű, hétköznapi ruhacsipeszre ragasztjátok, majd rácsíptetitek az autó szellőzőrácsára, mindig finom illat lesz az autóban. Ahogy érzitek, hogy az illata elillan, csak újra csepegtessetek rá pár csepp olajat.

A cikk megjelenését a SKODA Simply Clever támogatta.

Ajánlott cikkek