Egyéb kategória

Az igazi tömör gyönyör: banoffee pie – vigyázat, csak édesszájúaknak!

A banoffee pie az angolok egyik kedvenc süteménye, igazi tömör gyönyör, ráadásul egyszerű is, sütés nélküli kalóriabomba. Nem lehet abbahagyni, mert annyira habos és krémes.

vous - 2017.06.02.
Az igazi tömör gyönyör: banoffee pie – vigyázat, csak édesszájúaknak!

Igazi sikerdesszert, ami 1971-ben született, és mára már nemzeti édességként tartják számon a szigetországban. Az alapja omlós keksz és vaj keveréke, amire vastag réteg karamellkrém kerül és banán, mindezt pedig sok tejszínhab zárja, némi csokoládéval koronázva.

Sokan amerikainak hiszik, pedig egy East Essex-i étterem, a Hungry Monk – éhes barát – szakácsa találta ki, aki azt a kérést kapta, hogy kerüljön az étlapra valamilyen karamellás desszert. Először almával, majd mandarinnal kombinálta a karamellt, de a befutó a banán lett, a desszertet pedig a banana és a toffee szavakat összefűzve banoffee pie-nak nevezték el.

gyümölcs banán banánhéj

Azta! A vakítóan fehér mosoly titka a banánban rejtőzik

Mostanában nagyon felkapott lett a fogfehérítés, az üzletekben, a reklámokban, de még a plakátokon is gyakran jön velünk szembe ez a jelenség. A speciális fogkrémek ára nem a legbarátibb, a fogorvosi kezelésről pedig már ne is beszéljünk, de szerencsére lehet próbálkozni olcsó, otthoni praktikákkal is.

A pitetortának akkora sikere lett, hogy nem tudták levenni az étlapról, és receptje 1974-ben megjelent a Hungry Monk titkai című kiadványban, majd az étterem 1997-ben megjelenő saját szakácskönyvében, a Mennyekben a Hungry Monkkal receptgyűjteményben. Természetesen rengeteg étterem is átvette, és az emberek otthon is előszeretettel készítik, mert olyan egyszerű. 

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szemétszedés Világnapja
Világ
Szemétszedés Világnapja
vous - 2023.09.18.
Ausztrál kezdeményezésre lett a szeptember harmadik szombatja globálisan a Szemétszedés világnapja, “Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” mottóval. Ehhez csatlakoztak az ország több pontján a szcientológia önkéntes lelkészek, akiknél már hagyomány, hogy ezen a napon az egyházuk épületének környékén és egyéb helyeken szemetet szednek.

Otthon

Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
Otthon
Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
vous - 2023.09.19.
Az otthonunk az egyik legfontosabb pont az életünkben. Ez az a hely, ahol fesztelenül jól érezhetjük magunkat, ahol néhanapján szomorúak vagyunk és ahol komfortra és biztonságra lelhetünk. Sokan a lakberendezés során is a kényelmes megoldásokat keresik, azonban azt senki nem szeretné, ha úgy nézne ki az otthona, mintha egy népszerű bútoráruház katalógusának egyik oldala.