Egyéb kategória

Nyakláncnak indult, felmosó lett belőle – Már megint a Pinterestről inspirálódtam

A Javíthatatlan témájú napunkat hallva rögtön tudtam, itt az ideje egy kis ruhatuningnak. Ideje előszedni egy régi, megunt, ütött-kopott pólót, amin már se egy csavarás, se egy statement nyaklánc nem segít. Ideje egy pólóból nyakláncot varázsolni, mert az úgyis olyan egyszerű – a Pinterest szerint.

vous - 2017.05.21.
Nyakláncnak indult, felmosó lett belőle – Már megint a Pinterestről inspirálódtam

Szerintem meg nem – de mielőtt ezt végleg elkönyveltem volna magamban, a gyakorlatban is teszteltem a dolgot. Fogtam egy agyonhasznált pamutpólót és kezdődhetett a buli. A leírás és a képek szerint minden lépést követve vágtam, szabtam, pödörtem, tekertem, csavartam. Hogy mi lett a végeredmény? A VOUS-lányok szerint felmosórongy. Nos, szeretném azt mondani, hogy túloznak, igazából szuper nyakláncot csináltam, ők pedig csak irigyek – de nem így történt. 

De vajon mi mehetett félre?

Viola szavaival élve az történt velem és a nyaklánccal, mint részeg emberrel gyrosevéskor: nem azt kaptam, amit a képen láttam. Nagyon nem. De mi lehetett a baj? A válasz egyszerű, a Pinterestet elárasztó, 5-6 lépésből álló DIY képek pár apróságot elfelejtenek említeni:

 1. nem mindegy, milyen anyagból készült a póló
 2. nem mindegy, milyen vastag csíkokat vágsz
 3. nem mindegy, milyen ollóval vágod

Az pedig csak személyes tapasztalat, hogy nem mindegy, mennyire vagytok türelmes hangulatotokban. Apropó, hangulat: a környezet sem mindegy, egy hangosan hahotázó, „mi ez a felmosórongy?” mondatokat bekiabáló női szerkesztőség talán nem a legjobb alkotóhely. 

Nyissz-nyissz: feleslegessé vált a pasitok pólója? Készítsetek belőle edzős trikót! Engel Nóra

Nyissz-nyissz: feleslegessé vált a pasitok pólója? Készítsetek belőle edzős trikót!

Nem titok, imádok elmerülni a Pinterest kreatívabbnál kreatívabb bugyraiban. Ezerrel mentegetem le magamnak az ötletek, mondván: hú, ez egyszer jó lesz! Aztán persze semmi nem történik, mert félek belevágni – szó szerint – a dologba. Ezúttal férfipólóból készítettem edzős trikót. 

Kíváncsiak vagytok? ITT megnézhetitek lépésről lépésre! 

Ha ti mégis megpróbálkoznátok vele, erre szükségetek lesz:

 • egy megunt póló
 • egy szabóolló
 • türelem, türelem, türelem

Forrás:
VOUS

Így készítsétek el:

 1. Terítsétek ki a pólót és vágjátok le az alsó szegélyt.

  Forrás:
  VOUS
 2. Kezdjetek el különböző csíkokat levágni – a csíkok szélessége az ízlésetekre van szabva, de ha rám hallgattok, minél vastagabbra vágjátok.

  Forrás:
  VOUS
 3. Ha megvagytok, és szeretnétek, hogy a nyakláncotok különböző hosszúságú lenne, kössetek csomót az egyes szálakra, míg a többit hagyjátok meg hosszúnak. A csíkok végeit húzzátok ki, ezzel a szálak maguktól összepöndörödnek.

  Forrás:
  VOUS
 4. A legutolsó csíkot ne rakjátok a nyakláncba, ezzel fogjátok ugyanis összekötni a szálakat a nyak hátsó részénél. 

  Forrás:
  VOUS

  Forrás:
  VOUS
600

Megjött a kedvetek egy kis DIY-hoz? Ezek a cikkek nektek szólnak! 

Ajánlott cikkek