Egyéb kategória

Jaj, mit kérdezzek? – tipikus parák, ha zárkózottak vagytok

Ha kicsit zárkózottabbak vagytok, akkor biztosan ismerős nektek az az érzés, hogy nehezen megy a barátkozás, nyitás a másik felé. Nem azért, mert nem szeretnétek nyitni, hanem egyszerűen zsigeri szinten él bennetek ez az érzés. 

vous - 2017.05.20.
Jaj, mit kérdezzek? – tipikus parák, ha zárkózottak vagytok

Rendszeresen próbálkoztok, elmentek nagyobb társasági összejövetelekre, és igazán igyekeztek. Noha a legtöbben nem vesznek észre rajtatok semmit, azért belül, a fejetekben egy csomó kérdés cikázik.

Jaj, mit kérdezzek?

Ha emberek közelébe kerültök, akikkel nem beszéltetek még, akkor rátok tör a lámpaláz, és a helyzetnek megfelelően egy szál értelmes gondolatotok sem marad. Csak csend és üresség honol. Ti pedig kétségbeesetten vergődtök, hogy de úristen, hát mindjárt ideér, túl nagy a csend, mi a jó eget mondjak?!

Objektum doboz

Muszáj beszélni? Mennyit?

Ha rátok szakad egy beszédesebb figura, akkor egy idő után besokalltok. Miért kérdez ennyit? Miért nem csak ő beszél?

Objektum doboz

Nem megy a jópofizás

Ha olyasvalakivel találkoztok, akit nem kedveltek, akkor képtelenek vagytok csevegni a semmiről.

Objektum doboz

Kaméleon-effektus

Persze, mindezek csak a ti fejetekben játszódnak le, mert valójában jól beilleszkedtek. Utánoztok, mosolyogtok, felveszitek a társaság mozdulatait, mint egy társasági kaméleon. Tartotok tőle, hogy kilógtok, így mindent megtesztek azért, hogy beilleszkedjetek.

Objektum doboz

De idővel megtanuljátok, hogy igazából teljesen jól vagytok összerakva, és ezt el is tudjátok fogadni. Néha-néha előjönnek még társaságban ezek a gondolatok, de már nem olyan élesen, és simán ki is vonjátok magatokat az ilyen típusú helyzetekből, és olyan terepre merészkedtek, ahol jól érzitek magatokat, vagy hazamentek, félrevonultok. Nincsen baj azzal, ha nem barátkoztok olyan könnyen, egyszerűen csak a minőségibb beszélgetés közben érzitek magatok jól.

A ti barátaitok máshonnan kerülnek mellétek, nem feltétlenül egy buli során akadtok össze.

Ajánlott cikkek