Egyéb kategória

Az igazi ok, amiért az introvertáltak nem szeretnek beszélgetni

Az állandóan beszélgetni vágyó eladó a kisboltban, a faggatózó kertszomszéd, az idős hölgy a buszon, aki egész út alatt szóval tart. Ti is megőrültök ezektől? És nektek is eszetekbe jutott már ennek kapcsán, hogy akkor ez azt jelenti-e, hogy introvertáltak vagytok?

vous - 2016.02.18.
Az igazi ok, amiért az introvertáltak nem szeretnek beszélgetni

Vannak napok és helyzetek, amikor igazán kellemetlennek érezzük, hogy mások kedvesen, érdeklődően nyitnak felénk. Vannak emberek, akinek lételemük az információáramlás, és vannak emberek, akik kifejezetten utálják a csevegést. Őket úgy hívják, hogy introvertáltak.

Az introvertált szó nem egy mutációt jelent, vagy egy új vallást. Aki introvertált, nehezen kezdeményez beszélgetést, kissé magába forduló, zárkózott és ha választania kéne egy buli és az olvasás között, inkább az utóbbit választaná. A felszínes beszélgetéseket, csevegéseket kerülik. Miért?

Egyesek azt állítják, hogy amiben jó vagy, attól kevésbé félsz, és ez igaz a beszédre is. Olyan, mint a tánc vagy a főzés: tanulható. Minél többet gyakorlod, annál jobban fog menni, és annál magabiztosabb leszel. De sajnos ez nem magyarázza meg, miért érezzük fontosabbnak a fagyasztóládában turkálást az ismerőssel való csevegés helyett a közértben.

Laurie Helgoe pszichológus szerint az udvarias csevejek valóban blokkolják az őszinte interakciókat.

Az introvertált emberek nem azért utálják a csevegést, mert utálják az embereket, hanem azért, mert akadályt teremt az emberek között.

Azonban introvertáltként ha soha nem kezdeményezünk kisebb beszélgetéseket, soha nem ismerünk meg új embereket, akikből aztán új barátaink lehetnek. A kis beszélgetések kis lépések, amik előre hajtják a társadalom kerekét.

Így őszintén mondhatom, ha nem szeretjük ezeket a csevejeket, próbáljuk egy olyan téma felé hajtani a beszélgetést, amiben igazán érdekeltek vagyunk. Egy jól rögtönzött, meglepő kérdés, egy személyes tapasztalat, és máris élvezetes az utazás.

Keressük a véleményt, az egyéniséget!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.