Egyéb kategória

Tényleg jót tesz a szünet a párkapcsolatnak?

Szünet. Ez a szó minden pár rémálma. Egy szünet egy párkapcsolatban sok mindent jelenthet, attól függően, miért kéri valamelyik fél. Jelenthet elodázott szakítást, mikor még nem vagytok készek egymást elengedni, olyankor a külön töltött idő csak könnyebbé teszi az elválást. Meg van, mikor tényleg újra kell gondolnotok magatokat, együtt és külön, és néha jót is tehet – utána megerősödhet a szövetségetek.

vous - 2022.02.15.
Tényleg jót tesz a szünet a párkapcsolatnak?

A mi szünetünk csak azért volt, hogy el tudjuk engedni egymást, mert tudtuk, hogy el kell. Szükségünk volt ehhez időre.

Sosem egyszerű megélni a szünetet, hiszen kiszakadtok a megszokott világotokból, bizonytalanná válik minden, és elveszik a talaj a lábatok alól. Mégis, bármennyire hajlamosak lennétek ösztönösen cselekedni, ne tegyétek!

Hagyjatok egymásnak teret!

Ne keressétek, ne hívjátok, ne nézzétek, hogy aktív volt-e a közösségi oldalakon, és még véletlenül se kérdezd meg közös barátoktól, hogy mit tudnak róla, és mit mondott nekik rólad. Ignoráljátok, nektek és neki is szüksége van arra, hogy ne zavarjatok bele egymás gondolataiba.

Szörnyű volt, hogy nem írt, hogy jó éjt, én sem írtam neki. Elmaradtak a reggeli rituálék, és ez űrt hagyott bennem. Idő kellett hozzá, míg ez elmúlt, és józanul tudtam gondolkodni.

Gondoljátok át, mit akartok!

Mit akartok elérni a jövőben, ebben hogyan fér el a párotok. Ne azért döntsetek mellette, mert magányosak vagytok, és ne azért, mert anyagilag például jobb, vagy a jövő így biztosabbnak tűnik. Nincs értelme azt sem összeírni, hogy miben változzon meg, kérésre nem fog, ráadásul egy változás nem áll be két perc alatt. Egyedül csak akkor, ha ő úgy dönt, csiszolni, formálni fog önmagán. Át kell gondolnotok azt is, hogy akkor is mellette maradnátok-e, ha semmiben sem változik, és olyan marad, amilyen eddig is volt.

Tudtam, hogy nem fog tudni megváltozni, és mikor találkoztunk a szünet után, ő is ezt mondta. Ezért lett vége, nem tudtam együtt élni bizonyos dolgokkal. Egyszerűen nem ment, bármennyire szerettem volna.

Persze vannak ellenkező példák is.

Mi két hétig voltunk távol egymástól. Végül átgondoltunk mindent, és megfogalmaztuk, mire van szükségünk. Változtattunk, és ez segített. Kicsit olyan volt, mintha új lappal indítottunk volna, kicsit új emberként álltunk egymás előtt. Aztán ebből lett egy erősebb kapcsolat, mint ami volt. Kellett nekünk az a szünet.

Meséljetek, nektek már volt szünetetek?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.