Egyéb kategória

Introvertált személyiségek vagytok? Akkor ezeket a munkákat nektek találták ki!

Vannak olyan emberek, akik egész életükben kerülik a társaságot, szeretnek az önmaguk kis világában élni, és ezzel igazából semmi probléma. De az introvertáltaknak is meg kell élniük valamiből, és nem kell az első, éttermi munkát elvállalniuk, vannak olyan munkák, melyek igazán passzolnak a személyiségükhöz. Csak meg kell ezeket is találniuk, ebben segítünk egy picit.

vous - 2020.11.15.
Introvertált személyiségek vagytok? Akkor ezeket a munkákat nektek találták ki!

Ha cseppet sem vagytok extrovertáltak, utáltok másokkal, és főleg ismeretlenekkel cseverészni, akkor az értékesítéssel kapcsolatos álláshirdetéseket át is lapozhatjátok. Oké, tudjuk, hogy nem mindig válogathatunk kedvünk szerint a munkák közül, de bőven lehet találni olyan lehetőségeket, melyek az introvertáltak világához a legjobban passzolnak. Amennyiben pont ennél az életszakaszotoknál tartotok, és egy kicsit tanácstalanok vagytok, akkor most engedjétek meg nekünk, hogy mi legyünk a pályaválasztási tanácsadótok.

Lehettek mondjuk levéltárosok

Előfordulhat, hogy a levéltárosoknak együtt kell működniük a könyvtárosokkal, de a kötelező beszélgetések után a levéltárosok magukra maradhatnak a magányukban, na meg a tengernyi irattal. Lehet, így elsőre ez már túl unalmasnak is tűnik, de cseppet sem az, gondoljatok bele, mennyi értékes kinccsel találkozhattok az egész nap folyamán.

Vagy pénzügyi elemzők

Aki ki nem állhatja a matematikát, az ugorhat egy sorral lejjeb, mert ha valahol, a pénzügyi szakmában biztosan kell szeretni a számolást. Pénzügyi elemzőként nem emberekkel, sokkal inkább számokkal, adatokkal, grafikonokkal és kötvényekkel kell foglalkoznotok. Jó, ez így nem teljesen igaz, hiszen biztosan lesz egy főnökötök, akinek bizonyos időközönként jelentenetek kell majd. Ha a könyvelés felé kacsingattok, rossz hír: elképesztő kuncsaftokkal lehet abban a szakmában találkozni.

Forrás:
Pexels

Esetleg grafikusok

Dúl bennetek a kreativitás, és szívesen ki is adnátok magatokból? Ha egy cégnél helyezkednétek el grafikusként, akkor számoljatok a csapatmunkával, de ha szerettek otthonról dolgozni, akkor gondoljatok arra a sok tervezésre, amit ez a munkakör megkíván. A kapcsolatot elég e-mailben tartanotok a foglalkoztatótokkal, és lehet, hogy heti egy meetinggel letudhatjátok a személyes kontaktálást is.

Talán laboratóriumi munkások

Az orvosi laborosok a színfalak mögött dolgoznak, a páciensekkel semmiképp sem kell foglalkoznotok. A labortechnikusok sokat vizsgálnak, és elemeznek, ezzel is elősegítve a gyógyszeripart és az orvostudomány különböző ágait.

Na meg még szabadúszó fotósok

Egy olyan fényképésznek, akit az utca világa varázsol el, mindig olyan képeket kell lőni, melyek őszinték és hitelesek. Ehhez elengedhetetlen a finomság és az interakció a témával, meg kell találnotok „A pillanatot”. Mekkora mázli, hogy a járda és a villanyoszlop ebben tökéletes partner, kicsi az esély arra, hogy ezek vitába szállnak majd veletek. Ha a természet jobban vonz titeket, akkor irány a szabadba, az állatokkal már picit nehezebb lesz a dolgotok, de ők sem fognak (vissza)dumálni nektek.

Forrás:
Pexels
ancsa molnár anikó

Mi történik, ha mi fotózzuk a fotósainkat?!

Ha kíséreltezésről van szó, a VOUS-lányokra mindig számíthattok. Ezer és egy féle dolgot kipróbáltunk már, egy hirtelen ötlettől vezérelve viszont kemény fába vágtuk a fejszénket: úgy döntöttünk, megpróbálunk profi fotókat készíteni a fotósainkról. ZsófiAnna és Ancsa, ők a mi fotósaink, akik nap mint nap azon munkálkodnak, hogy a lehető legszebb képekkel találkozzatok nálunk. Ezúttal viszont arra kértük őket, hogy hadd kísérletezzünk rajtuk: modellként álljanak a kameráink elé. A végeredményt megtaláljátok ITT!

Illetve szabadúszó írók, újságírók, akár bloggerek

Egy biztos, íróként megélni a mai világban csak keveseknek sikerül, ezért erre a szakmára nehéz egy egész jövőt alapozni. De milyen jó, hogy nemcsak könyvírók lehettek, hanem például – hozzánk hasonlóan – újságírók vagy bloggerek, mint a mi csapatunkban Barok Eszter. Mindegyik munka végezhető otthonról, az ügynökökkel, a szerkesztővel elég online tartanotok a kapcsolatot.

És még informatikai technikusok is

Minden felvételi időszakban azt halljuk, hogy mekkora hiány van informatikusokból, miközben egy igen jól fizető szakma. Megértjük, kell hozzá affinitás és szorgalom, de gyümölcsöző egy állás, az biztos. Ennél is maradhattok otthon, a gép előtt, azonban ne váljatok a monitor rabjává, a kellő testmozgásról se feledkezzetek el.

A művészetről majdnem elfeledkeztünk

Művésznek lenni, akárcsak könyvírónak, nem mindig kifizetődő állás. Ugyanakkor végtelen szabadsággal rendelkezhettek, és kiélhetitek a bennetek lakozó kreatív éneteket. Ezt is csinálhatjátok otthon, vagy egy saját stúdióban, vagy irány egyenesen a szabadba, és vessétek papírra a táj megannyi csodáját.

Forrás:
Pixabay
Ajánlott cikkek